• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Moderne OB: meningen zijn welkom :)

Lid geworden
13 jun 2015
Berichten
45
Waarderingsscore
0
Punten
0
Hey iedereen,

Gisteren kregen we van onze architect een eerste ontwerp van ons huis.
We zijn heel benieuwd naar de reacties en opmerkingen/verbeteringen, dus laat maar komen :)
 

Bijlagen

  • Vooraan.jpg
    Vooraan.jpg
    219,5 KB · Weergaven: 9
  • Achteraan.jpg
    Achteraan.jpg
    198,1 KB · Weergaven: 9
  • Zijzicht.jpg
    Zijzicht.jpg
    210 KB · Weergaven: 14
  • 0.jpg
    0.jpg
    155,5 KB · Weergaven: 15
  • +1.jpg
    +1.jpg
    127,7 KB · Weergaven: 15
  • Zon.jpg
    Zon.jpg
    116,4 KB · Weergaven: 13
V

Verwijderd lid 178789

Guest
Mijn eerste en wellicht voornaamste kritiek:

- zeker geen energiezuinige woning, niet compact , in verhouding veel en grote verliesoppervlaktes met veel grote glaspartijen.

- groot risico op oververhitting waardoor wellicht screens niet voldoende gaan zijn en je misschien zelfs een vermaledijde airco gaat nodig hebben.
 
Lid geworden
13 jun 2015
Berichten
45
Waarderingsscore
0
Punten
0
Door de grote glaspartijen willen we veel licht binnenhalen en het contact met de tuin bewaren. Eén van onze eisen naar de architect toe was openheid, maar met respect voor privacy: vandaar dat het dus niet zo compact is. Maar het past wel volledig in onze verwachtingen.

Oververhitting zou geen probleem mogen vormen, zie plan van zon.
 
V

Verwijderd lid 178789

Guest
Ik heb dat plan van de zon gezien! Oververhitting zal wel degelijk een probleem zijn!

Je noemde jou eisen aan de architect maar je zal ook nog aan de EPB eisen moeten voldoen.

De kunst bestaat er voor een goede architect in om aan zo veel mogelijk eisen tegelijk te voldoen, de jouwe, de energetische, de esthetische, de economische en de ecologische. Deze kunnen hand en hand gaan.
 
Lid geworden
13 jun 2015
Berichten
45
Waarderingsscore
0
Punten
0
Kan je de opmerking rond de oververhitting even toelichten? De ochtendzon zit op de achterruit. Daarna nog zon in de namiddag op zijgevel en de avondzon dan op de andere gevel.

De architect had rekening gehouden met lichtinval / oververhitting. Aangezien het jou niet ok lijkt, kan je dan een alternatief / verbetering voorstellen?
 
V

Verwijderd lid 178789

Guest
De ochtendzon is weliswaar niet zo sterk maar schijnt op een zeer breed vlak en door de nog lage stand schijnt ze zeer diep in de woning. De sterke middagzon schijnt eerst volop in het raam van de zijgevel (nis) en daarna in het raam dat daar een hoekraam mee vormt. Ook de bovenverdieping wordt hierdoor volop beschenen door dat grote raam (boven die nis). De avondzon schijnt door zijn lagere stand weer zeer diep in de woning via de ramen aan die waterpartij.

Er zijn alternatieven zat te bedenken maar ik vrees dat dan het hele concept zal moeten aangepast worden. Dat zie ik me zo op 1,2,3 niet doen.

Ik heb de ervaring dat je soms moet durven om alle ideeen die je tot hier toe had opzij te schuiven en te verbannen uit uw hoofd om daarna opnieuw met een propere lei te beginnen. Het kan geen kwaad om dat keer op keer opnieuw te doen. Veel beter dan hardnekkig vast te houden aan het beginidee.
 

lukanar

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
27 mrt 2007
Berichten
21.937
Waarderingsscore
6.589
Punten
113
Die vijver onder een afdak op het noorden, zonder een straaltje zon met uitbundig bloeiende waterlelies? ....gaat niet lukken.

 

 

Charles zijn opmerkingen van zon binnen in de woning, moet je wel degelijk ter harte nemen. Maar is ook met enkele simpele ingrepen op te lossen. VB die struik op je zuider terras, stelt niet veel voor , maar maak je je daar een fatsoenlijke boom van ( cc 6-8 meter hoog) dan creeer je een verkoeling onder deze kruin. En daar heb je het glas. De ochtenzon binnen brengen op de achterpartij... zal wel meevallen qua temperatuurstijging in de woning.
 
Lid geworden
13 jun 2015
Berichten
45
Waarderingsscore
0
Punten
0
Waterpartij is maar een fantasietje van de architect, die komt er niet.
Die opmerkingen houden we zeker in ons achterhoofd, zeker die van raam traphal boven. Maar de glaspartij daaronder (zuiderterras) willen we wel graag behouden,... Moeten we dus zeker nog bespreken met architect!

 

Heeft er iemand nog opmerkingen/suggesties qua indeling van de woning ?
 
Lid geworden
29 aug 2014
Berichten
42
Waarderingsscore
0
Punten
0
Zoals al aangehaald vind ik dat er inderdaad veel verliesoppervlaktes zijn binnenin de woning
 

aartwessels

Gewaardeerd lid
Lid geworden
13 mrt 2014
Berichten
3.221
Waarderingsscore
134
Punten
63
Het is niet mijn smaak, dus daarover verder niets. Voor bijna 100m2 op het verdiep vind ik 3 slaapkamers en slechts 1 badkamer wel beperkt. 

Het levert als woning niet de ruimte op die ik zou verwachten. Geen bureau, slechts 1 badkamer, 2 voor de totaal oppervlakte kleine slaapkamers.

verder heb ik niets aan te merken, maar oververhitting moet je serieus nemen. Er zijn genoeg voorbeelden waar het op een zonnige voorjaarsdag al niet meer prettig is. 

 

 
 

Mario_

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
19 dec 2014
Berichten
20.143
Waarderingsscore
6.697
Punten
113
'koude' berging moet je ook met een korreltje zout nemen. Zal zelfs geen koele berging zijn. 

Persoonlijk hou ik van wassen en drogen op het verdiep.

12m² voor een kamer is niet te klein, maar het zal toch snel volstaan. Zeker als je een dubbel bed erin zet, nog een kleerkast, bureau, speelruimte....

Terras achteraan is nu veel te smal getekend.

Keuken -eetkamerzou ik wat meer een 'open leefkeuken' maken.

Verder zullen smaken verschillen, maar ben niet weg van het totaalontwerp. Veel verloren ruimtes zoals links van de keuken, boven naastrap ( voordeur naar living)  Ook op het verdiep.

Ook langs de N-zijde krijg je veel licht binnen hoor, daar hoef je helemaal geen rechtstreeks zonlicht voor nodig.
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan