Advies ontwerp plan landelijk - manoire/pastorij OB

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van RubenDVDZ
Lid vanaf: 25/03/2020
0 berichten

Hallo allen,

Ik ben heel benieuwd naar jullie meningen en advies omtrent ons ontwerp. 

We zijn zelf tevreden over dit ontwerp maar staan altijd open voor tips. 

We houden van een statisch gebouw met veel ruimte. 

Onze bouwgrond is langgerekt, begint breed maar wordt dan snel smaller. 

Er is een zolder met vaste trap voor extra bergruimte/speelruimte. 

Groot raam aan zijgevel wordt een rondboograam + enkele kleine vierkante raampjes worden vervangen door smalle langgerekte. 

Positionering voordeur wordt aangepast zodat dit meer in symmetrie is. 

Onder de trap komt aan de eetkamerruimte een ingebouw bureautje achter een inbouwkast. 

 

Zijn er zaken die jullie anders zouden doen? Jullie inbreng en tips zijn meer dan welkom!

 

Reacties

afbeelding van Mario_
Lid vanaf: 19/12/2014
10326 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Jou garage... Is die bedoelt voor effectief een wagen in te zetten ?

Wassen en drogen , ieder zijn voorkeur, maar ik doe dat boven. Geen gesleur op en neer met was. 

Je hebt heel wat opp aan hal boven.  Persoonlijk zou ik kamers groter nemen en bv de zolder als master inrichten met eigen sanitair enz

Verder lijkt het me een mooi statige woning, enkel de keuken, die zou ik omvormen naar een echte leefkeuken. 

Ik lees vvw overal beneden, maar boven staat er niets bij ? 

afbeelding van lukanar
Lid vanaf: 27/03/2007
15807 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Landelijke woning ? Niet geslaagd

Manoir ? Nee

Pastorij ? helemaal niet

wie is die architect want ik denk dat je beter bij iemand anders gaat.

afbeelding van Caroto
Lid vanaf: 27/10/2019
826 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Mij lijkt het qua plan en uitzicht toch een statige woning te zijn die met de juiste materiaalkeuze toch wel een mooie woonst kan worden Smile  Niet mijn stijl maar dat is niet belangrijk.

En qua layout en indeling zie ik toch ook niet zo veel gebreken. Moet me wel bij de opmerkingen van mario aansluiten.  De keuken lijkt me wel heel erg afgesloten, maar dat is goesting natuurlijk.  Garage is te klein als je er een auto wil inzetten (zoals 99% van de garages)  Slaapkamers boven zijn 'standaard' tegenwoordig, dus klein als ik het vergelijk met waar ik ben opgegroeid, en even groot als degene waar ik in woon.  Let erop dat je vloerverwarming meelegt in de WC beneden, anders wordt die toch snel kil als ze tegen een buitenmuur staat.  En boven staat er gladde predallen. Die blijven toch niet in het zicht boven?

Amateurke 2

afbeelding van mamimoman
Lid vanaf: 13/09/2019
38 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Op eerste zicht mooie woning. Ook niet mijn stijl, maar dat doet er niet toe.

- garage is qua lengte nog net ok, maar de breedte is te smal. Je geraakt niet uit je wagen. Dit wordt dus gewoon één grote berging waar nooit een wagen zal instaan.

- garage met vloerverwarming. Smijt je het geld graag letterlijk door de garage naar buiten? Smile

- Je hebt een grote woonruimte/keuken. Ik vind het jammer dat ze niet meer is opengetrokken en dat je de eettafel niet korter bij de keuken tracht te trekken. Je gaat nu veel geloop krijgen en mogelijks de mensen aan tv storen. Je gaat door het muurtje waar de tv hangt je ruimte gevoel enorm verkleinen.

- Kan de voordeur niet naar de andere kant draaien? Is wat lastig nu met je wc deur beneden.

- Je verliest veel gang beneden. Zorg dat je van in je garage in de wasruimte komt. Dan kan je de wasruimte plots dubbel zo groot maken! Meer ruimte zonder het gebouw structureel te wijzigen.

- ik zou je douche ruimte verkleinen. Met een douche van 1,8 meter ben je volgens mij niet veel. 1,4 a 1,6 is ruim voldoende. Dan kan je de wc ruimte wat langer maken. Weet je wat 1 meter is? Je gaat letterlijk met je gezicht tegen de muur zitten. Dit is een wc dat ze in de jaren 1800 bouwde Smile niks prettig aan.

- Mensen plaatsen altijd muurtjes voor een dressing te maken. Hierdoor vernauw je weer de ruimte. De kamer is al niet super groot dus laat die muren gewoon weg. 1 grote ruimte die je dan nog kan onderverdelen met kasten of later toch een gyproc muur enz.

 

Succes met jullie bouw!

afbeelding van stefand2e
Lid vanaf: 05/04/2006
269 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik vind het een mooi ontwerp. Welke plafondhoogtes heb je?

De keuken op deze manier gescheiden vind ik persoonlijk wel een goed idee,  het idee van "een open keuken" is er volgens mij gekomen door het aansturen op compact bouwen. Dit is een goede oplossing als je beperkt zit van ruimtes. Als je bezoek hebt is het mijn insziens onhandig...  zicht op het slagveld dat de keuken toch wordt gedurende het bereiden van een feestmaal is geeft weinig meerwaarde.

vloerverwarming in de garage heb ikzelf ook, qua kostprijs tijdens de installatie is dit gewoon peanuts. Op deze manier is de ruimte direct multifunctioneel, steek er later een deur in met raam naast en je hebt een mooie bureauruimte, fitnessruimte, afgescheiden kamer met eigen ingang voor puber, zorgwoning ouders,... 

 

 

 

 

afbeelding van Tomvdw
Lid vanaf: 28/06/2017
439 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik zie niet direct een schacht voor je technieken en een plaats voor je verwarming, ventilatie, elektriciteit?

Vergroot je toilet boven, op 1m krijg je dat echt niet geplaatst. 

Ik vind het idee van afzonderlijke eetkamer maar niks. Hoe vaak zit je daar? Ik zou zithoek en eetkamer wisselen en de eetkamer integreren in je keuken. 

afbeelding van Keon
Lid vanaf: 14/11/2015
4077 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Zeer sympathiek dat je gaat investeren in de wat betere architectuur!

Het huidige ontwerp is momenteel een beetje een pastiche... ik denk dat je beter een duidelijker keuze maakt in uw stijl. Die voordeur bijv. past helemaal niet bij een manoir. Het dak dan weer wel maar dat is wel ontzettend groot! Wat ga je met die zolder doen?

Maar wat "erger" is, is het gebrek aan structuur in uw grondplan... dat heeft ook helemaal niets met een manoir te maken.

Kan je ook eens een plannetje van uw perceel plaatsen?

Hoe zit het met de bouwvoorschriften? Op hoeveel meter zitten de voorste en achterste bouwlijn? Als je dat creatief interpreteert, kan je de garage naar voren brengen en zo de woning zelf wat breder maken.

afbeelding van JLKX
Lid vanaf: 03/10/2019
23 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Als jullie voor veel ruimte te vinden zijn zou ik de garage eerlijk gezegd achterwege laten, zodanig dat je de breedte veel meer kan benutten met bewoonbare oppervlakte.
De opbergruimte die je verliest door de garage achterwege te laten kan worden opgevangen door je huis in het algemeen maar dus ook de berging te vergroten.
Voor zo'n imposant statisch huis vind ik het momenteel maar een beetje op elkaar gepropt vanbinnen.. unknown
Vooral jammer als je hierboven dan al leest dat je garage hoe dan ook toch te smal is.

Dan zou ik eerder een overkapping tegen het huis tot op de scheiding, of een carport/garage verder in de tuin overwegen om dat verlies op te vangen.

 

afbeelding van leiepisser
Lid vanaf: 20/02/2016
427 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Over de stijl ga ik met niet uitspreken, doch het grondplan, daar heb ik zo wat mijn bedenkingen bij.

Je verliest heel veel ruimte aan circulatie, zeker op de verdieping. Je nachthal is groter dan je garage. Tel ook eens het aantal ramen in je (trap)hal en gangen beneden en boven samen: ik kom aan 9 stuks!

Enige positieve eraan is dat de zithoek wat van  het "doorgaand verkeeer" gespaard blijft, wat bij de meeste plannen tegenwoordig wel anders is.

Vergeet ook die rookgasafvoer; dat hoort niet in een BEN-woningen die we tegenwoordig bouwen.

 

Mijn papa is wel polies hèèèè!

afbeelding van Tom DV
Lid vanaf: 29/08/2009
1550 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Zoals reeds gezegd, die garage? Volgens mij hebben jullie nu reeds de intentie om deze niet als garage te gebruiken maar als berging aangezien ze mee geïsoleerd wordt, er vloerverwarming voorzien is en er geen deur tussen garage en berging voorzien is.   Inderdaadd veeeeeel gang boven dat ten koste gaat aan de oppervlakten van de kamers.  Slaapkamer 1 en 2, heb je daar echt telkens 3 ramen nodig? Ik heb het al dikwijls gezegd en blijf het herhalen. Die bureau's op de kinderkamers, lichtinval recht voor je is heel slecht. Doe eens een search op het www.  Zoals leiepisser reeds schreef is het "doorgaand verkeer" in de  zithoek het enigste positieve.  Al het bovenstaande is natuurlijk mijn persoonlijke mening. 

afbeelding van Patrico
Lid vanaf: 07/10/2019
739 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Als je binnenkomt heb je als ik het goed zie een hal met kast en vervolgens nog eens een vestaire? Het punt van de garage die niet als garage kan dienen is al gemaakt, waarom die niet weglaten en de wasruimte wat groter maken door de ruimte van de vestaire te gebruiken.

Ben ook niet zo een fan van scheiding living keuken maar dat is persoonlijke voorkeur. Die muur gaat het open gevoel teveel weghalen.

Nachthal boven is 'waste of space'. Daa moet je toch nog is over nadenken, beter een iets ruimere slaapkamers van maken.