Ideeën opdoen voor grond die 2 meter boven straatniveau ligt

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Krista999
Lid vanaf: 27/11/2007
9 berichten

Hallo,

wij hebben een voorontwerp van onze architect maar graag toch even deze vraag : zijn er mensen bij wiens bouwgrond ook, zoals het onze, een goede 2 meter boven straatniveau ligt ? Onze architect stelt voor dat

we de garages (het wordt een dubbele garage met een grote poort dus) gewoon op straatniveau maken, zodat we recht kunnen inrijden.

Allemaal goed en wel, maar omdat het een stuk is van 6 meter (breedte van de garage) kunnen we hierboven (ons gelijkvloers dus) geen voordeur maken vermits dat dat open is - er blijft dan nog een 4-5 meter over om de voordeur te maken met daarnaast een smal bureau.

Denken jullie dat het mooi zou zijn moesten we met een balustrade werken en de garage bv 1,5 meter laten naar buiten springen (dus dat het dak van de garage 1,5 meter meer naar voren komt zodat we een smal terrasje maken met een balustrade ? Zo kunnen we misschien toch de inkom boven de garagepoort maken want ik vind niet echt een indeling die mij bevalt als we de inkom op de resterende 4-5 meter moeten maken ?

Ik richt mij hier dus vooral naar mensen wiens grond ook hoger ligt dan straatniveau en die ook hun kelder/garage op straatniveau gemaakt hebben; OK, voor de inrit is dit gemakkelijk maar wat met het uitzicht ?

Indien mogelijk, zet wat foto's of plannen erbij.

heel erg bedankt !

Krista

Reacties

afbeelding van Tania
Lid vanaf: 14/11/2007
300 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik snap eerlijk gezegd het probleem van je ingang niet goed... Heb je toevallig geen versie van je voorontwerp om hier even te delen?

Wij hebben ook een bouwgrond die hoger ligt dan straatniveau, maar dan ongeveer 5meter hoger ipv twee meter. Bij ons komt de inkom en garage op straatniveau (nu ja, iets hoger, ons huis/garage zal naar achteren geplaatst worden, garage komt dus ongeveer twee meter boven straatniveau), en op de talud komt dan ons huis.

Beter dan mijn uitleg, vind je de plannen op www.bloggen.be/bouwpassiefhuis, er is ook een topic over ons voorontwerp hier een beetje lager Wink

Hoop dat je hier alvast iets aan hebt,

groetjes,

Tania

afbeelding van FatmanBert
Lid vanaf: 23/01/2007
7081 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Zo is het bij ons...

afbeelding van gmichiel1981
Lid vanaf: 28/08/2007
8 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

2,45 hoger dan het straatniveau.

(zie website)

afbeelding van seetjetoebak
Lid vanaf: 11/08/2008
17 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Mooi fatmanbert ! :o

afbeelding van willem_anneleen
Lid vanaf: 15/11/2006
1711 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

FatmanBert wrote:
Zo is het bij ons...

Maar je voordeur zit precies toch ook niet aan deze kant, of zie ik dat verkeerd ?

Was die verhoging er eigenlijk in den beginne ? of heb je die zelf uitgegraven/opgehoogd ?

w

afbeelding van Anonymous
Lid vanaf: 01/01/1970
16979 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

ons vorige huis lag ook op een talud. het huis stond eigenlijk net als dat van fatman boven op de talud, maar de ingang ook, garage op straatniveau, en dan grote trap de talud op, en daar de voordeur en de tuin was dan zelfde niveau. heb op deze pc geen foto, en huis is ondertus 20 jaar oud, natuurlijk, en ook niet meer van ons Lol