• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

Garagepoortmotor geplaatst, poort sluit niet volledig

Lid geworden
22 sep 2014
Berichten
135
Waarderingsscore
1
Punten
16
Hallo iedereen,

Ik heb dit weekend een garagepoortmotor geïnstalleerd op een sectionaalpoort.
Niet veel moeilijks aan, maar m'n poort sluit niet volledig meer.
De motor laat de poort zeker ver genoeg zakken, en de poort wordt zelfs beter dicht gedrukt aan bovenzijde dan vroeger bovenaan.

De geleiderwielen die drukken lopen allemaal vrij in de goot, dus het is niet zo dat er veel af te regelen valt hier.
Het veermechanisme kan niet verder onspannen worden, daar de spanning op de kabel best al laag is, indien de poort geopend.
Verder (laten) ontspannen zorgt volgens mij dat de staalkabels niet "ontsporen" naast hun geleiderwielen, dus het gewicht in gesloten toestand is volgens mij al maximaal.
Het lijkt wel of de poort scheef is getrokken door jarenlang deze met de hand in het slot te duwen (slot excentrisch geplaatst).
Een klein extra duwtje  en de poort zakt op z'n plaats. Het lijkt me nogal belachelijk de poort doelbewust te gaan verzwaren, ik denk dat een kilo of 3 het verschil maakt.

Iemand tips?

Bedankt
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan