Forumregels

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van bouwinfo
Lid vanaf: 09/01/2006
14 berichten

De forumregels hieronder zijn een uittreksel uit de algemene voorwaarden van bouwinfo.be.  De volledige algemene voorwaarden in verband met het gebruik van de website kunt u hier vinden : http://www.bouwinfo.be/algemene-voorwaarden

FORUMREGELS

 1. Het forum van de Website (het “Bouwforum” of de “Vraagbaak”) werkt op basis van drupal. Dit is een software die is vrijgegeven onder de "General Public License" (of "GPL") en kan worden gedownload op www.drupal.org. De drupal-software vergemakkelijkt alleen discussies via het internet en GPL verbiedt hen tussen te komen in de inhoud en/of het gedrag op de website. Voor meer informatie omtrent drupal, zie: http://www.drupal.org/.
 2. De Vraagbaak is een forum dat bestemd is voor mensen die geïnteresseerd zijn in bouwen, verbouwen en alles wat daar ook maar mee te maken kan hebben. Het zorgt ervoor dat bezoekers over deze zaken kunnen discussiëren en communiceren en probeert hieraan een lichte vorm van ontspanning toe te voegen. Het is de bedoeling dat het hier voor iedereen aangenaam vertoeven is, zowel voor de beginnende bouwer als voor de professional met meer dan 25 jaar ervaring. Daarom dienen volgende regels te worden gerespecteerd:​
  1. Algemeen
   • Vragen of antwoorden moeten in een voor iedereen verstaanbare taal worden opgesteld, zo niet kunnen zij worden verwijderd. Het gebruik van hoofdletters, leestekens, witregels en een correcte spelling kunnen het verschil maken tussen een duidelijke en onduidelijke vraag of antwoord.
   • Plaats geen grote stukken tekst (zoals de inhoud van een bestand) in een bericht. Plaats het in een tekstbestand en zet deze online.
   • Wanneer u een bericht (vraag of antwoord) plaatst in het forum, verklaart u afstand te doen van ieder auteursrecht of ander recht op het bericht en geeft u aan iedereen toestemming de inhoud van het bericht te gebruiken voor zijn/haar persoonlijke doelstellingen.
   • Wees te allen tijde behulpzaam.
   • Toon respect voor anderen en het forum.
   • Heb je commentaar op een actie van een moderator, neem dan contact op met de beheerder van dit forum. Publiekelijk moderators aanvallen, al dan niet verdoken, zal bestraft worden met een waarschuwing. Een 2e maal een moderator aanvallen, zal leiden tot een ban van het forum.
   • Hou reacties on topic.
   • Zo u een bericht, van welke aard ook, of enige andere vorm van informatie, gegevens en/of mening plaatst op deze Website, verbindt er zich toe daarbij uitsluitend informatie te gebruiken (afbeeldingen, foto's,...) die niet in strijd is met de intellectuele rechten van derden (auteursrechten, recht van afbeelding,...), noch met de normen en de goede zeden, nocht met de eerlijke marktpraktijken, noch met deze voorwaarden of enige wettelijke bepaling. U vrijwaart dan ook uitdrukkelijk Sipro tegen iedere aanklacht of vordering uitgaande van derden als gevolg van de inhoud van hetgeen u op deze Website geplaatst heeft. Bij het posten van een bericht is de gebruiker volledig en hoofdelijk aansprakelijk voor alle schade die voortvloeit uit handelingen en gedragingen van de gebruiker en dient deze Sipro en partijen die optreden voor Sipro integraal te vrijwaren.
   • Er kan door Sipro geen garantie gegeven worden met betrekking tot de juistheid of nauwkeurigheid van de in het forum voorkomende gegevens of informatie, noch met betrekking tot de geschiktheid daarvan voor enig doel, enige situatie of enige toepassing. Sipro is dan ook niet aansprakelijk voor eventuele schade, verliezen of andere gevolgen die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de in dit forum voorkomende gegevens of informatie.
   • Bij zowel positieve als negatieve commentaren op bouwfirma’s of derden dient de gebruiker zijn/haar volledige naam toe te voegen aan het bericht, alsmede zijn/haar band met deze bouwfirma of derde.
   • Sipro heeft het recht berichten (al dan niet tijdelijk) te verwijderen wanneer zij meent dat deze strijdig zijn met deze voorwaarden of anderszins de goede werking van het forum of de belangen van Sipro of derden kunnen schaden.
   • Antwoorden van bedrijven die geen antwoord geven op de gestelde vragen, en enkel verwijzen naar hun website, worden verwijderd.
   • Verder is het verboden kwetsende, obscene, vulgaire, lasterlijke, haatdragende, bedreigende, racistische, seksueel-georiënteerde of andere inhoud te plaatsen.
   • Schending van deze voorwaarden kan leiden tot een onmiddellijke en permanente uitsluiting van het forum.
   • Heb je iets opgemerkt dat niet volledig via de regels verloopt, laat het Sipro weten via de procedure vermeld in artikel 9.​
  2. Een nieuwe vraag lanceren
   • ​​Als u een probleem of een vraag hebt waar uzelf niet uit komt, mag u uiteraard een topic openen. Enkele regels in dit verband:
   • Gebruik de zoekfunctie! Het forum heeft een uitstekende ingebouwde zoekfunctie waar u snel en eenvoudig een antwoord vindt op de meeste vragen. Vindt u een topic dat verband houdt met uw vraag, maar wordt uw vraag toch onvoldoende beantwoord, stel uw vraag dan gerust in dat topic. Zo blijft alles een beetje gegroepeerd.
   • Start enkel een nieuw topic als u niet vindt wat u zoekt. Maak in uw topic dan ook duidelijk wat u al gedaan heeft en wat u al gevonden heeft.
   • De vragen moeten verband houden met bouwen, verbouwen, renoveren, karweien in of aan het huis, de tuin, wonen, materialen, producten, werkmethodes, systemen, in de breedste zin. Probeer de vragen kort, klaar, krachtig en duidelijk te houden. Op die manier gaan andere forumleden sneller geneigd zijn om deze te lezen en te beantwoorden.
   • Vragen die geen verband houden met de hoger omschreven thema's zijn in onze -en ook uw- vraagbaak niet toegestaan, en zullen dan ook verwijderd worden.
   • Geef een topic een logische titel die de inhoud ervan samenvat. Het is niet de bedoeling dat je een titel maakt die de aandacht trekt, met veel uitroeptekens, hoofdletters of met "HELP HELP!". Bedenk iets wat het onderwerp specifiek dekt.
   • Plaats het topic in het juiste subforum.
   • Plaats een topic slechts één keer in één subforum (niet dubbel of crossposten).
   • Krijgt u niet direct een antwoord op uw vraag, begin uw topic dan niet nodeloos omhoog te schoppen. Wacht minstens 24u om uw topic te kicken!
   • Als een topic gesloten is, mag u het niet zomaar opnieuw openen. Vindt u dat uw topic onterecht gesloten werd, neem dan contact op met de moderator in kwestie of de beheerder van dit forum.​
  3. Registratie
   • Bij de registratie kan o.a. een link naar een e-mailadres en website of homepage worden toegevoegd. Voor particulieren is dit enkel toegelaten indien de website of homepage betrekking heeft op bouwgerelateerde onderwerpen. Bedrijven kunnen hun website of homepage toevoegen nadat zij inschrijven voor een contactpagina op de Website. Dit kan door contact op te nemen met Sipro via info@bouwinfo.be.
   • Niet-geregistreerde leden kunnen enkel het forum lezen en kunnen bijgevolg geen nieuwe threads plaatsen en/of antwoorden.
   • Bedrijven of eenmanszaken, die zich louter en alleen registreren om hun telefoonnummer door te geven, of die zich registreren om enkel en alleen reclame te maken, worden niet toegestaan. Deze gebruikers zullen van ons forum verwijderd worden, samen met hun contactgegevens.

Reacties

afbeelding van c00kie
Lid vanaf: 22/03/2006
11015 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Toevoeging van enkele wetsartikelen. Hou er rekening mee, dat iedereen aansprakelijk is voor zijn berichten. De mods houden een oogje in het zeil om iedereen tegen zichzelf te beschermen, maar wij missen soms ook iets...

Hallo kroket, een koekje voor de dorst stilt je honger niet!

afbeelding van c00kie
Lid vanaf: 22/03/2006
11015 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Algemene voorwaarden gelijkgetrokken van website & forum. Vanaf 1 september 2011 gelden bovenstaande voorwaarden!

Hallo kroket, een koekje voor de dorst stilt je honger niet!