De moeite om glas te laten vervangen ...

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van Pierre88
Lid vanaf: 05/08/2017
91 berichten

Kort verhaal

In 2015 een woning gekocht die eigenlijk maar van beginjaren 2000 was, dus bij aankoop 14 jaar oud. Tot op heden met een beperkt budget de woning en tuin opgefrist. Omdat de woning als 2e verblijf diende was alles nog nieuw.

Wat is er gebeurd:
- Elektrische accu's weg ->cv op gas met radiatoren en buizen zo subtiel mogelijk in opbouw.
- Dakisolatie van 12 cm  eruit en nieuwe van 16 cm met dampscherm.
- Hele boven in lattenwerk en Gyproc + 2e badkamer in Wedi + hele vloer boven in Wicanders Hydrocork + nieuwe schilderdeuren, spots, ...
- Raamwerk was bruin Meranti -> geschilderd in concrete grey.
- Nieuwe keuken van Eggo.

De woning is voor 90% afgewerkt, maar!
Nu ben ik er zelf nog niet uit wat ik in de toekomst met de woning wil doen, soms wil ik een nieuwe gevel en het schilddak weg en er een recht verdiep op zetten, andere keren enkel chape er uit, vvw en nieuwe ramen/deuren en mooiere pannen dan de sneldek.
De spouw zit nu 5 cm XPS in, er is nog 1,5 a 2 cm over, dus mits een smallere steen ( huidige is 10 cm dik) kan er wel naar 10 - 11cm gegaan worden zonder fundering te moeten uitbreiden, anderzijds zien we ook graag een wit geschilderde gevel en stel ik mij de vraag of we de dikkere isolatie ooit nog terug gaan verdienen, vermits dit zeker over 50.000 euro zal gaan voor het afbreken, isoleren en plaatsen van een nieuwe gevel.

Het plan is sowieso om nog een jaar of 10 te wachten alvorens grote structurele renovatie te doen, simpelweg omdat dit met kleine kinderen zinloos is en de woning nog te nieuw is om bepaalde zaken al te gaan uitbreken.

Nu zijn er 2 zaken die me wel storen:
- Enorme krassen in de ramen (dit pas gemerkt toen we er in kwamen wonen, vooral nu met de lagere zon is dit storend voor mij). Ik heb een offerte voor nieuw glas, rond de 1.300 euro, maar mijn partner vindt dit de moeite niet als er binnen 10 jaar toch nieuwe ramen in komen.
- 1 hoek van de gevel heeft een sluier van cement (alsof de bovenste rij opgemetseld is, maar slecht herdaan is) gaat ongeveer over halve m2.  + 1 steen is een schel af, dit is midden in de gevel onder een raam.

Zou het de moeite zijn om deze zaken nog te laten aanpakken voor misschien een genot van max. 10 jaar? Dat er nieuwe ramen komen is 100 % zeker, van de nieuwe gevel zijn we nog niet zo zeker. Feit is wel dat er glasblokken in de gevel zitten aan de garagekant en dit nogal ouderwets oogt.

Reacties

afbeelding van Tom DV
Lid vanaf: 29/08/2009
1511 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Wanneer je tijdens die renovatie binnen 10 jaar de afmetingen van de openingen niet veranderd kan je die ramen die je zou plaatsen toch terug gebruiken? 

 

afbeelding van REF10554
Lid vanaf: 26/09/2018
36 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

De zaken die je echt storen zou ik dus zeker vernieuwen. Je moet  je  er anders vervolgens nog 10 jaar aan storen. Maar dat is iets wat je zelf moet kiezen natuurlijk. 1300 EUR vind ik nu niet zo geld weggesmeten als dit voor nog minstens 10 jaar is. Mensen kopen tegenwoordig een Iphone van 1600 EUR die ze na 2 - 3 jaar weggooien. Wat is 1300 EUR op 10 jaar als we nu enkel over dat raam spreken. Alli dat is mijn mening hé.....

afbeelding van Tom DV
Lid vanaf: 29/08/2009
1511 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Mmmm, ik ben te snel geweest. Het gaat enkel om de vervanging van het glas. €1300  vind ik nu ook niet overdreven om daar 10 jaar of langer genot van te hebben.

afbeelding van BartG.
Lid vanaf: 11/02/2012
193 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik vind 1300 euro nu ook ni zoveel geld voor een periode van 10-15 jaar als het u stoort. Misschien kun je nu nog een premie krijgen voor vervangen glas, over 10 jaar... zou het niet durven zeggen.

afbeelding van D I Y
Lid vanaf: 12/08/2013
9839 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Als ik het goed begrijp is het een puur esthetische kwestie: het glas is nog perfect in orde, isoleert nog zoals bedoeld maar als de zon er op zit zie je krassen. Jij vindt dat storend, jouw partner vindt dat geen reden om een goed werkend glas te vervangen.

Ik kan beide wel begrijpen, maar dit moeten jullie onder elkaar oplossen...

Aan bovenstaande uitspraken kunnen geen rechten ontleend worden.blum
Regio: Roeselare-Kortrijk

afbeelding van fido
Lid vanaf: 15/06/2006
2813 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

geen idee wat het kost, maar misschien interessant http://www.proglass.be/krasenaanslagverwijdering.htm