• Pesticiden kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Beter is om preventief te werken door geen pesticiden te gebruiken om groen en verhardingen te onderhouden. Een tuin zonder pesticiden is perfect mogelijk. Op de website Mijn gifvrije tuin vindt u tips en ideeën voor een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin.
    Hou er rekening mee de héél wat pesticiden enkel nog door professionelen met Fytolicentie mogen gebruikt worden!

De moeite om glas te laten vervangen ...

Pierre88

Actief Lid
Lid geworden
5 aug 2017
Berichten
241
Waarderingsscore
58
Punten
28
Kort verhaal

In 2015 een woning gekocht die eigenlijk maar van beginjaren 2000 was, dus bij aankoop 14 jaar oud. Tot op heden met een beperkt budget de woning en tuin opgefrist. Omdat de woning als 2e verblijf diende was alles nog nieuw.

Wat is er gebeurd:
- Elektrische accu's weg ->cv op gas met radiatoren en buizen zo subtiel mogelijk in opbouw.
- Dakisolatie van 12 cm  eruit en nieuwe van 16 cm met dampscherm.
- Hele boven in lattenwerk en Gyproc + 2e badkamer in Wedi + hele vloer boven in Wicanders Hydrocork + nieuwe schilderdeuren, spots, ...
- Raamwerk was bruin Meranti -> geschilderd in concrete grey.
- Nieuwe keuken van Eggo.

De woning is voor 90% afgewerkt, maar!
Nu ben ik er zelf nog niet uit wat ik in de toekomst met de woning wil doen, soms wil ik een nieuwe gevel en het schilddak weg en er een recht verdiep op zetten, andere keren enkel chape er uit, vvw en nieuwe ramen/deuren en mooiere pannen dan de sneldek.
De spouw zit nu 5 cm XPS in, er is nog 1,5 a 2 cm over, dus mits een smallere steen ( huidige is 10 cm dik) kan er wel naar 10 - 11cm gegaan worden zonder fundering te moeten uitbreiden, anderzijds zien we ook graag een wit geschilderde gevel en stel ik mij de vraag of we de dikkere isolatie ooit nog terug gaan verdienen, vermits dit zeker over 50.000 euro zal gaan voor het afbreken, isoleren en plaatsen van een nieuwe gevel.

Het plan is sowieso om nog een jaar of 10 te wachten alvorens grote structurele renovatie te doen, simpelweg omdat dit met kleine kinderen zinloos is en de woning nog te nieuw is om bepaalde zaken al te gaan uitbreken.

Nu zijn er 2 zaken die me wel storen:
- Enorme krassen in de ramen (dit pas gemerkt toen we er in kwamen wonen, vooral nu met de lagere zon is dit storend voor mij). Ik heb een offerte voor nieuw glas, rond de 1.300 euro, maar mijn partner vindt dit de moeite niet als er binnen 10 jaar toch nieuwe ramen in komen.
- 1 hoek van de gevel heeft een sluier van cement (alsof de bovenste rij opgemetseld is, maar slecht herdaan is) gaat ongeveer over halve m2.  + 1 steen is een schel af, dit is midden in de gevel onder een raam.

Zou het de moeite zijn om deze zaken nog te laten aanpakken voor misschien een genot van max. 10 jaar? Dat er nieuwe ramen komen is 100 % zeker, van de nieuwe gevel zijn we nog niet zo zeker. Feit is wel dat er glasblokken in de gevel zitten aan de garagekant en dit nogal ouderwets oogt.
 

Tom DV

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
29 aug 2009
Berichten
2.147
Waarderingsscore
503
Punten
113
Wanneer je tijdens die renovatie binnen 10 jaar de afmetingen van de openingen niet veranderd kan je die ramen die je zou plaatsen toch terug gebruiken? 

 
 

REF10554

Actief Lid
Lid geworden
26 sep 2018
Berichten
327
Waarderingsscore
80
Punten
28
De zaken die je echt storen zou ik dus zeker vernieuwen. Je moet  je  er anders vervolgens nog 10 jaar aan storen. Maar dat is iets wat je zelf moet kiezen natuurlijk. 1300 EUR vind ik nu niet zo geld weggesmeten als dit voor nog minstens 10 jaar is. Mensen kopen tegenwoordig een Iphone van 1600 EUR die ze na 2 - 3 jaar weggooien. Wat is 1300 EUR op 10 jaar als we nu enkel over dat raam spreken. Alli dat is mijn mening hé.....
 

Tom DV

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
29 aug 2009
Berichten
2.147
Waarderingsscore
503
Punten
113
Mmmm, ik ben te snel geweest. Het gaat enkel om de vervanging van het glas. €1300  vind ik nu ook niet overdreven om daar 10 jaar of langer genot van te hebben.
 

BartG.

Lid
Lid geworden
11 feb 2012
Berichten
204
Waarderingsscore
1
Punten
18
Ik vind 1300 euro nu ook ni zoveel geld voor een periode van 10-15 jaar als het u stoort. Misschien kun je nu nog een premie krijgen voor vervangen glas, over 10 jaar... zou het niet durven zeggen.
 

D I Y

Zeer gewaardeerd lid
Lid geworden
12 aug 2013
Berichten
16.035
Waarderingsscore
4.939
Punten
113
Als ik het goed begrijp is het een puur esthetische kwestie: het glas is nog perfect in orde, isoleert nog zoals bedoeld maar als de zon er op zit zie je krassen. Jij vindt dat storend, jouw partner vindt dat geen reden om een goed werkend glas te vervangen.

Ik kan beide wel begrijpen, maar dit moeten jullie onder elkaar oplossen...
 
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor 
onze nieuwsbrief
Bovenaan