Bouwblunders en andere wanpraktijken

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van elmoke
Lid vanaf: 16/03/2011
0 berichten

Ik heb een jaar of 2 geleden mijn terras laten uitbreken en vernieuwen. Nog geen jaar later zijn alle tegels gebarsten door de vrieskou, oorzaak: de aannemer wist niet dat je de tegels niet rechtstreeks op de beton moogt plakken en dat de beton voorzien moet zijn van enkele boorgaten om het water te laten afvloeien. We zijn nu 2 jaar verder en hij heeft mij nieuwe tegels belooft, kosteloos geleverd en geplaatst. 't Probleem is dat hij geen geld heeft om dit te vergoeden. Aangetekende brieven gooit hij in de vuilbak, faxen en emails worden niet gelezen maar aan de telefoon klinkt hij altijd positief, zolang ik maar geduld blijf hebben... Hoe kun zo'n cowboys uit de bouw halen en onder druk zetten?

Reacties

afbeelding van chime
Lid vanaf: 10/04/2007
11588 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Naar de rechter stappen zeker ... als de aannemer echt niet mee wilt zijn er weinig andere middelen die je kan gebruiken.

afbeelding van stef & frie
Lid vanaf: 25/09/2007
1284 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

het naar de rechter stappen kan best via een advocaat (maar dat werd wellicht bedoeld hierboven)

afbeelding van inni
Lid vanaf: 15/09/2010
54 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

Ik wil je geen slechte moed geven, maar ik denk dat het toch belangrijk is voor enige gerechterlijke actie na te gaan of deze aannemer nog niet ver failliet is.

Als hij immers geen kapitaal heeft om de werken opnieuw kosteloos uit te voeren, zal een vonnis er niks aan veranderen. Je kan iemand die niets heeft niks meer afpakken.

Dit is belangrijk voordat je kosten gaat maken voor advocaat en dergelijke.