Betonplex uitvullen op keldermuur

Reageren
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Afdrukken
afbeelding van den amateur
Lid vanaf: 11/02/2013
25 berichten

Hallo,

Vandaag is de brave man van Pidpa langs geweest om te controleren of de voorbereidende werken voor onze watermeter correct waren uitgevoerd.

De wachtbuizen komen in de kelder binnen langs de voorgevel. Tegen een binnenmuur van de kelder heb ik betonplexen bevestigd waar er plaats genoeg is voor alle nutsvoorzieningen.

De afstand van het midden van de wachtbuizen tot aan deze binnemuur is echter 28 cm en dat mocht niet volgens deze man. Ik zou de betonplexen dus 25cm moeten naarvoor brengen. De vraag is nu ... hoe doe ik dit best wetende dat de binnenmuur in de kelder bestaat uit holle betonstenen. (zoals op de foto)

De wachtbuizen komen links van die betonplexen binnen maar dus op 28cm ervoor.

 (de situatie in de kelder had ik lang geleden eens in een vorige post omschreven) 

https://www.bouwinfo.be/forum/technieken/elektriciteit/inplanting-techni...

 

betonplexen.jpeg

Reacties

afbeelding van rdr2180
Lid vanaf: 18/03/2006
1580 berichten
Quote
Voeg een andere quoty toe of reply now
Rapporteer

als het een optie is om de betonplex te monteren tegen de muur waar de energiesteen in zit, kan Pidpa met een bocht aansluiten. Als je dat liever niet wil om niet in die muur te moeten boren, kan je de hele plaat op twee of drie balkjes (of zelfs planken) monteren. Met 20 cm naar voor komen zit je dicht genoeg bij, zo'n energiesteen zit bij andere huizen ook nooit exact op de juiste plaats.