FAQ

Hoe kan ik afbeeldingen toevoegen op de site?

Je wil je bericht opsmukken of verduidelijken met wat foto materiaal.  MAar hoe begin je er nu aan?  We hebben op bouwinfo 2 mogelijkheden voorzien om dit te doen, 1 waar je de foto's op bouwinfo zelf kunt uploaden, en andere waar je met de link van de foto kunt werken.  Hieronder wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen.

Foto's uploaden via bouwinfo.be

Zowel bij het aanmaken van een nieuw topic, als bij het reageren op een topic is de handelswijze dezelfde. Onder "het blokje" waar je de eigenlijke tekst kunt ingeven, staat een blok "Bijlagen".

Daar kun je bestanden naartoe slepen (1 voor 1) en daarna kun je op de knop uploaden klikken.

Na Upload wordt de afbeelding toegevoegd in de lijst van bijlagen, maar nog niet in het topic zelf. Hiervoor moet je nog op de knop "Voeg bestand toe in het bericht" klikken.

Na het klikken op die knop, zal de geuploade afbeelding verschijnen op de plaats van de cursor in de invulveld voor het eigenlijke topic of de reactie.

Afbeelding toevoegen via een link

Het kan zijn dat je een afbeelding wil invoegen die ergens anders op het wereld wijde web staat, op je persoonlijke pagina, of via één of andere imageservice zoals bijvoorbeeld Imgur. (Afbeeldingen in deze FAQ zijn allemaal via imgur gepost)  

Het enige wat je nodig hebt is het adres van de afbeelding, zoals hierboven : "Gewoon een voorbeeld", waarvan de link https://i.imgur.com/wLPegxB.png is. 

In de menubalk klik je op het knopje "Voeg een afbeelding toe van een url."  

Dan krijg je dit scherm te zien :

Plak de link in het veldje en klik op ok

en de afbeelding is op de plaats van de cursor ingevoegd in jouw bericht!

 

Kan ik mijn berichten zelf aanpassen?

Ik heb een nieuw topic geplaatst op bouwinfo.be of ik heb een reactie geplaatst en ik merk dat ik een fout heb getypt. Kan ik dit zelf nog aanpassen, en zo ja: "Hoe doe ik dat?".

Ja, je kunt je zelf geplaatste berichten nog aanpassen, maar wel beperkt in tijd.  De reden hiervoor is dat een forum enkel waarde kan hebben wanneer vraag & antwoorden discussie samenblijven.  In het verleden hebben we regelmatig voorgehad dat iemand al zijn berichten ging vervangen door sterretjes, of personen die een antwoord op hun vraag hadden gekregen, en dan deden ze een aanpassing aan de vraag in de stijl van: "Bedankt, ik heb mijn antwoord...".  Aangezien dat niet de bedoeling is, houden we rekening met volgende spelregels:

Je kunt je eigen berichten aanpassen :

  • tot max 1u na het plaatsen van het bericht
  • of tot er iemand op gereageerd heeft. Vanaf dat er een reactie is, zul je je eigen bericht niet meer kunnen aanpassen.

Aanpassen van een topic

Wanneer je je topic aangemaakt hebt, is het mogelijk dit nog aan te passen via het menu bovenaan .  Klik op bewerken, en je kunt je topic aanpassen of verwijderen (onderaan staat nog een knop verwijderen)

Aanpassen van een reactie

Wanneer je je reactie wil aanpassen, kan dit door eenvoudigweg op de knop bewerken te klikken die bij de reactie zelf staat .  Van zodra er iemand gereageerd heeft na jou op het topic (of op jouw reactie) zullen deze knoppen niet meer beschikbaar zijn.

Hoe kan ik de topicstart bekijken wanneer ik aan het reageren ben

Je bent aan het reageren op een topic, maar weet de details niet meer van de vraag van de topicstarter. Bij het naar onder scrollen op de reactiepagina, zie je wel alle andere reacties, maar de eigenlijk vraag is niet meer te zien... Hoe kun je de vraag terugvinden?

Dit is héél eenvoudig door op de titel te klikken van het topic.  De vraag zal openklappen, en je kunt de volledige vraag opnieuw lezen.

1. Dit is het reactiescherm : 

 

 

2. Klik op de titel

3. De topicstart zal verschijnen : 

 

 

Hoe kan ik reageren op het forum?

Er is een discussie aan de gang op het forum, en je wil meedoen aan de discussie. Of je ziet een vraag staan, en je kent het antwoord, of kunt een aantal tips geven aan de topicsstarter... Hoe doe je dat dan?

Reageren op een forumtopic

Wanneer een forumtopic net gestart is zijn er verschillende mogelijkheden om hier op te reageren.  

1. Naast de titel van het topic heb je de mogelijkheid om te reageren via "het pijltje" en dan kom je direct op het reactiescherm terecht.

2. Hetzelfde resultaat bekom je door op de knop "reageren"  te klikken, die onder het profiel van de topicstarter staat OF via de knop reageren onderaan het topic.

De pagina waar je opkomt ziet er zo uit : 

Op deze reactiepagina, vind je onderaan alle reacties terug die er reeds gebeurt zijn op dit topic. Enkel de topicstart wordt daar niet mee overgenomen, maar die kan altijd nog bekeken worden door bovenaan op de titel van het topic te klikken : 

En de topicstart zal verschijnen : 

 

 

Hoe kan ik me registreren op jullie site?

Je wil je mengen in de discuscussies op ons forum? Je zit zelf met een aantal vragen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, alleen moet je even door het korte registratieproces.

Klik bovenaan op de knop : registreer 

Kies een gebruikersnaam (kies hier geen emailadres!) en geef een geldig emailadres in, ga akkoord met onze algemene voorwaarden en klik op de knop Nieuwe gebruiker aanmaken .  

Daarna is het even de mail controleren, vergeet zeker je folder "ongewenste email" niet, want deze mail is echt wel gewild Blum 3 .  Klik op de link, vul een wachtwoord in en je bent vertrokken!  

Véél plezier op onze website!

Hoe kan ik een vraag stellen?

Hoe kun je een vraag stellen op ons forum? 

Om deel te nemen aan ons forum, hetzij om advies te geven, hetzij om vragen te stellen moet je jezelf eerst registreren. Hier vind je meer uitleg over het registreren op onze site.  

Om een nieuw topic te starten op de site, ga je eerst naar het juiste subforum, daar vind je dan 2 knoppen :

Nieuw topic & Nieuwe poll 

Nieuw topic

Klik op de knop nieuw topic wanneer je een vraag wil stellen.

Plaats een titel, met een duidelijke vraag of stelling in. Het is op basis van de titel dat mensen al dan niet gaan kijken of ze je kunnen helpen of niet. Gebruik dan ook geen schreeuwerige taal, of allemaal hoofdletters of enkel HELP!!.  Dat gaat je zeker niet vooruit helpen, en anderen zullen je topic snel wegklikken.
Stel een duidelijke vraag, geef zoveel mogelijk details en voeg eventueel foto's bij.  Klik als laatste op de knop en je bericht zal geplaatst worden op ons forum.

Nieuwe poll / enquete

Klik op de knop nieuwe poll wanneer je een enquete wil doen.  

Ook hier is het belangrijk dat je een duidelijke vraag stelt.  Daarna kun je keuzemogelijkheden toevoegen. Zorg hier dat iemand altijd een antwoord kan geven.

Voorbeeld :

Hoeveel heeft je vloer per m² gekost?

Opties :

  • >20€ < 30€
  • >30€ < 40€
  • >40€ < 50€
  • >50€ < 60€
  • >60€ < 70€
  • >70€ < 80€
  • >80€ < 90€

Hier ontbreken dus de waarden <20€ en >90€, maar ook dat zijn bedragen die mogelijk zijn...  

Wil je nog een beschrijving toevoegen, kan dat via het bericht dat je eronder nog kunt toevoegen. Ook hier is weer de boodschap om duidelijk te zijn, en eventueel te verduidelijken met afbeeldingen!

 

 

Interessante artikels

Buitenmuren isoleren: welk isolatiemateriaal kiezen voor je gevels?

Als je je woning goed wil isoleren, kun je niet langs gevelisolatie.

Warmtepomp premies: welke premies kan ik krijgen? (update 2020)

Een warmtepomp is een voordelige manier om je woning en je sanitair water te verwarmen.

Comfort boven alles!

SOLIDOR gelegen te Wevelgem is een Belgische innovatieve speler, die bekend staat als marktleider