Evenement in de kijker

14/03/2023 - 19/03/2023 
Brussels Expo

Batibouw 2023

De BATIBOUW-beurs is de gelegenheid bij uitstek om inspiratie op te doen, nieuwigheden te ontdekken en professionals uit de bouw- en renovatiesector te ontmoeten. 

Ontdek energiezuinige oplossingen voor gezond en comfortabel wonen

Beter voorkomen dan genezen? Het geldt absoluut ook voor je energiefactuur. (Intensieve) ventilatie, zonwering en nachtkoeling behoren in ieder geval tot de duurzame ingrepen die je helpen besparen op energie voor verwarming én koeling. Terwijl je niets hoeft in te boeten aan gezond en comfortabel wonen. Door gratis natuurelementen als licht en lucht slim in te zetten, voorkom je dat je energiefactuur de pan uitswingt. Want de goedkoopste energie is de energie die je niet verbruikt. Ontdek er alles over bij een Renson verdeler in je buurt.

Lees meer

Comfortabel en stijlvol buiten leven, in elk seizoen? Ontdek hoe.

Kijk je uit naar die eerste barbecue van het jaar? Je eerste aperitief op je terras of in de tuin? Of kriebelt het om weer buiten kunnen sporten? Met een Renson terrasoverkapping hoef je niet te wachten tot het echt zomer is. De outdoor living-oplossingen van Renson vervroegen én verlengen je momenten om echt buiten te leven. Breek uit je cocon en geniet, met alle comfort van binnen, van het buiten zijn. Dit in zowel de lente, zomer, herfst, als zelfs de winter!

Lees meer

Ontdek Paralline, de eigentijdse aluminium gevelbekleding van Reynaers Aluminium

Wil je je woning net dat tikkeltje meer geven? Dan is Paralline van Reynaers Aluminium het ontdekken waard. Deze geveloplossing is niet alleen heel origineel met zijn strakke en stijlvolle design, maar ook nog eens bijzonder duurzaam. Je herkent het aan zijn parallel lopende aluminium lengtes, die bovendien mooi aansluiten op alle raam- en deursystemen van Reynaers Aluminium. Zo biedt het meteen talloze mogelijkheden om een geïnspireerde gevel te ontwikkelen - zowel in nieuwbouw als renovatie.

Lees meer

Een uniek en innovatief Belgisch dakvenster

Het allereerste dakraam ooit werd meer dan 100 jaar geleden geïnstalleerd. Sindsdien hebben er zich veel nieuwe ontwikkelingen voorgedaan. Van een vaste koepel tot een kiepraam en van een houten ontwerp tot een PVC-model, ramen zijn sterk veranderd. Ook vandaag evolueert de sector nog steeds. Zo is het nieuwe SKY10 kantelbaar dakraam met een uniek design van Skylux een innovatief Belgisch product.

Lees meer

2023: het jaar van energiezuinige renovaties

België heeft hoge ambities om zuiniger om te springen met energie. Het moet haar CO₂-uitstoot tegen 2050 met 80 tot 95% verminderen. Met andere woorden, tegen 2050 moeten alle woningen energiezuinig zijn. België telt ongeveer 4,5 miljoen woningen waarvan zo’n 60% niet of onvoldoende geïsoleerd is. Er is dus nog wat werk aan de winkel. Dit resulteert in heel wat nieuwe energiebesparingsmaatregelen voor de woonsector en grondige renovatiewerken. De impact van een geïsoleerde buitengevel op de energiezuinigheid van een woning, is hierbij niet te onderschatten. Sto heeft de ambitie om deel te nemen aan het netto-nuluitstoot plan tegen 2050 door oplossingen voor te stellen voor een betere beheersing van het energieverbruik en een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Wat verandert er vanaf 2023 voor kandidaat-kopers?

Lees meer

17 genomineerden halen de shortlist van de Belgian Building Awards 2023

De vakjury van de Belgian Building Awards heeft, verdeeld over drie categorieën, 17 projecten geselecteerd die doorstoten naar de shortlist. Welke van deze projecten daadwerkelijk bekroond zullen worden met een Belgian Building award wordt bekendgemaakt op Batibouw op 14 maart. Dan zal ook de winnaar van de Pioneer Award onthuld worden. Nieuw dit jaar is dat er ook een aparte prijs van de publieksjury zal uitgereikt worden.

Lees meer