Evenement in de kijker

21/05/2022 - 29/05/2022
Brussels Expo

Batibouw 2022

De BATIBOUW-beurs is de gelegenheid bij uitstek om professionals uit de bouw- en renovatiesector te ontmoeten. 

BATIBOUW 2022: download dé Bouwgids en scoor je gratis duo-ticket

Heb je (ver)bouwplannen en ben je nog op zoek naar inspiratie? Dan is BATIBOUW the place to be! Bezoek van 21 t.e.m. 29 mei de bouwbeurs in Brussels Expo en ontdek de laatste innovaties in de bouw- en renovatiesector. Benieuwd? Ontdek de thema’s van dit jaar en praktische info. Bereid je alvast voor met Bouwinfo, download je Bouwgids met gratis BATIBOUW duo-ticket (zolang de voorraad strekt, geldig van 25 - 29 mei) en maak kans op één van de vele (ver)bouwcheques van onze partners.  

Lees meer

Batibouw 2022 gaat live! 3 trending tendensen die je er in de ogen kan kijken

Voor het eerst in twee jaar vindt de hoogmis van de baksteen weer plaats: van 21 t.e.m. 29 mei dit jaar gaat in Brussel Batibouw door. Iedereen die gaat (ver)bouwen, kan op de beurs een berg aan informatie vinden. Om het aanbod overzichtelijk te houden, spitte King George voor jou de 3 aanstormende trends van het moment uit. 3 erg uiteenlopende tendensen, maar met één rode draad: wijzelf. Want meer dan ooit willen we wonen op maat van ons leven, of dat nu groen, luxueus of in multicolor is. Kom, we zijn weg!

Lees meer

Hoe renoveren met aandacht voor gezond en comfortabel wonen? Bezoek Renson op Batibouw voor advies.

Energiezuinig wonen is belangrijker dan ooit. Tegelijk brengen we gemiddeld 90% van onze tijd binnenshuis door. Hoe zorg je voor een gezond en comfortabel binnenklimaat in je gerenoveerde woning, zonder kostbare energie te verspillen? Daarvoor moet je meer te weten komen over het juiste ventilatiesysteem en de meest efficiënte zonwering. Dat kan op Batibouw, aan de stand van Renson. Een voorsmaakje!

Lees meer

Nieuwe 2in1 en 3in1 panoramische, gemotoriseerde of manueel bediende dakvensters

De positieve invloed van daglicht op onze geestelijke en lichamelijke gezondheid wordt wereldwijd erkend. VELUX, dakvensterspecialist sinds 1941, is zich bewust van deze behoefte en stelt 2in1 en 3in1 dakvensters voor die bestaan uit één kaderoplossing voor twee of drie ramen. Met een groter glasoppervlak zorgen ze voor 249% meer licht dan klassieke dakvensters. Bovendien hebben deze vensters nieuwe openingsmogelijkheden: gemotoriseerd, op zonne-energie of manueel met een handgreep aan de onderkant. Volgens een enquête uitgevoerd door VELUX zijn bijna 3 op 4 Belgische gezinnen overtuigd van de 2in1 en 3in1 dakvensteroplossing.

Lees meer

BMI Icopal lanceert nieuwe duurzame en ijzersterke dakbedekking op Belgische markt

Of het nu gaat over een hellend of plat dak, de juiste en bovendien duurzame materialen kiezen voor de aanleg van het dak is uiterst belangrijk. Icopal Universal wordt daarom nu ook op de Belgische markt gelanceerd. Deze ijzersterke, duurzame en éénlaagse dakrol, geschikt voor elk dak, voldoet aan de allerhoogste eisen op vlak van duurzaamheid. Het product met DUBOkeur-certificaat – bewijs dat een product tot de meeste milieuvriendelijke keuze behoort - kent niet alleen een levensduur van 30 jaar, het is ook volledig recycleerbaar.

Lees meer

Beton, dé ruwe diamant binnen duurzaam bouwen

Het Europese “Fit For 55”-pakket legt heel wat maatregelen op om de CO2-uitstoot tegen 2030 drastisch te verlagen onder andere door het gebruik van recycleerbare en circulaire bouwmaterialen binnen de bouwsector. Zo zet BMI Belgium, producent van daksystemen voor zowel hellende als platte daken, in 2022 volop in op beton als duurzaam product voor hellende daken: het is recycleerbaar en herbruikbaar en heeft bovendien een lange levensduur. Beton is volgens BMI Belgium dé ruwe diamant binnen duurzaam bouwen: een veelgebruikt bouwmateriaal waarvan de vele duurzame voordelen nog vaak onderschat en vergeten worden. 

Lees meer

Home wellness als volwaardig onderdeel van je (Bati)bouwplannen

De home wellness zet z’n zegetocht in onze woning zelfverzekerd verder. Wat in 2020 omwille van de pandemie als een raket uit de startblokken schoot, nestelt zich in 2022 als een vaste waarde in ons hoofd en huis. Een plek waar we kunnen ontspannen en relaxen – zowel binnen als buiten – maakt steeds meer deel uit van onze woonplannen en dus is er dit jaar ook op Batibouw een speciaal plekje voor voorzien. Voor het eerst wordt een volledige hal gewijd aan de thuiswellness, en daarin neemt Gervi het voortouw met een 360°-belevingsoase en het meest complete aanbod.

Lees meer

Keukenbranche boomt, met dank aan luxueuzere smaak van de Belg

De bourgondische Belg vertoeft graag in de keuken en corona gaf deze joie de vivre de laatste jaren een extra duwtje in de rug: de keukenbusiness breekt records. En daar valt ons oog voor kwaliteit voor te bedanken, zegt keukenspecialist ixina. Meer dan geld nutteloos op een spaarboekje te laten staan, wordt er geïnvesteerd in de eigen woning om zo meerwaarde te creëren. Hiervoor worden kosten noch moeite gespaard: de grootste keukenverkoper van het land zag de verkoop boomen als nooit tevoren en merkt dat ook de hang naar luxeafwerking in België hoger ligt dan in de buurlanden.

Lees meer

Ovenwanten-alert! Want deze Batibouwtrends zijn hot!

Benieuwd welke trends staan te pruttelen en binnenkort je hele huis met hun vernieuwende aroma’s zullen vullen? Samen met keukenspecialist ixina kan je al even in de potten gluren en zien welke opmerkelijke, nieuwe tendensen Batibouw dit jaar presenteert. Plaatsbesparend, kleurrijk, doorlopend doorheen het huis of luxueus retro, op het trendmenu staat iets voor elke goesting.

Lees meer