Wat is de prijs van hoogisolerende ramen? Vraag vrijblijvend een prijsinschatting aan bij Belisol.

Welke ramen kiezen voor een lager energieverbruik?

Kijk je uit naar nieuwe ramen voor je nieuwbouwwoning of renovatieproject? Dan zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Let zeker op de isolatiewaarde van zowel het raam als het glas. Met hoogisolerende ramen beperk je energieverliezen, waardoor je minder moet verwarmen. Hierdoor bespaar je op je energiefactuur, bovendien gaat je wooncomfort erop vooruit. En natuurlijk is een lager energieverbruik ook goed voor het milieu.

Hoogisolerende ramen helpen energie besparen

Streef je naar een laag energieverbruik voor je huidige of toekomstige woning? Dan is grondig isoleren een belangrijke eerste stap. De grootste winsten realiseer je met dak- en gevelisolatie, maar ook isolerende ramen en deuren maken mee het verschil. Indrukwekkend: tot 15% van de warmte in huis ontsnapt via je ramen en deuren. Met hoogisolerende ramen en deuren beperk je dit warmteverlies. Ze dragen bij tot een lager energieverbruik en zorgen voor een terugkerende besparing op je energiefactuur. Zo bespaar je tot honderden euro’s per jaar. Lees meer over hoogisolerende ramen.

Hoe hoogisolerende ramen herkennen?

Hoogisolerende ramen bestaan uit goed geïsoleerde raamkaders en isolerend glas. Deze combinatie drukt je energiefactuur meteen naar beneden. Om na te gaan of een raam goed isoleert, kijk je naar de Uw-waarde (weergegeven als W/m²K). De Uw-waarde vertelt je hoe thermisch isolerend een raam is. Hoe lager de waarde, hoe energiezuiniger je woning. Bij het berekenen van de Uw-waarde houdt men rekening met de Ug-waarde (glas), de Uf-waarde (profiel), de afstandshouders tussen het glas en de afmetingen van het raam. Het volledige plaatje dus.

Welk materiaal kiezen voor je hoogisolerende ramen?

Welk materiaal kies je best voor je ramen, opdat ze goed zouden isoleren? Zowel met hout, pvc als aluminium kan je uitstekende isolatiewaarden bereiken. Jazeker, ook met aluminium ramen. Dit dankzij thermische onderbrekingen (zowel in het kader als in de vleugelprofielen) en revolutionaire, rubberen dichtingen die perfect afsluiten.

Als je ook let op milieuvriendelijkheid en levensduur, dan krijgen aluminium ramen de voorkeur. Oude aluminium ramen en deuren kunnen volledig gerecycleerd worden. Keer op keer, zonder kwaliteitsverlies. Maar ook de levensduur van je raam telt. Houten ramen hebben een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar, terwijl ramen in aluminium bijna 40 jaar meegaan.

Let ook op de isolatiewaarde van het glas 

Ook het glas dat je kiest, bepaalt mee de isolatieprestaties van je ramen. De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in Ug-waarde. Hoe lager de Ug-waarde, hoe beter het glas isoleert. Een Ug-waarde van 1,0 en meer is tegenwoordig de standaard. Maar je kan ook kiezen voor driedubbel glas, wat voor iedereen interessant is. Dit is vooral interessant voor passiefbouw & nieuwbouw.

Een correcte plaatsing is een must

Hoogisolerende ramen moeten correct geplaatst worden, zodat ze geen wind doorlaten. Dat is nodig om ten volle te kunnen profiteren van de vele isolatievoordelen. Kies daarom voor een ervaren ramenleverancier en -monteur die garanties biedt.

Wil jij je woning energiezuiniger maken door te kiezen voor hoogisolerende ramen? Lees hier meer over hoogisolerende ramen, en vraag je vrijblijvende offerte aan.

De rubriek duurzaam wonen wordt u aangeboden door Luminus, in samenwerking met onze gespecialiseerde partners.