Benieuwd naar de prijs van gevelisolatie?
Vraag vrijblijvend een prijsinschatting aan bij Sto.

Duizenden woningen wereldwijd zijn uitgerust met gevelisolatiesystemen van Sto. Dat zijn evenveel gezinnen die van extra wooncomfort en een lagere energiefactuur genieten. Dat is geen toeval. Sto heeft meer dan 40 jaar ervaring op vlak van gevelisolatie. Met hun innovatieve systemen is energie-efficiëntie gegarandeerd. Dankzij de Sto-gevelexperts kan de firma bovendien kwaliteit garanderen over de hele lijn, van advies tot plaatsing. Benieuwd? Vraag hier je vrijblijvende prijsofferte aan.

Benieuwd naar de prijs van gevelisolatie?
Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend een prijsinschatting.

Hoelang duurt het voor gevelisolatie is terugverdiend?

Zonder gevelisolatie ontsnapt er zo’n 20% van de warmte in huis zomaar via de muren. Dat kan beter. Door je gevels te isoleren, beperk je warmteverliezen waardoor je energieverbruik daalt. Omdat je jaar in jaar uit bespaart op je energiefactuur, verdien je je investering op termijn terug. Tegelijk geniet je van meer wooncomfort. Maar hoelang duurt het voor je gevelsysteem is terugverdiend?

De terugverdientijd van gevelisolatie

Benieuwd naar de terugverdientijd van gevelisolatie? Die hangt af van diverse factoren: het type isolatiemateriaal, de dikte van het isolatiemateriaal, de algemene isolatiewaarde van de woning en het feit of je een premie of subsidie krijgt of niet. Gemiddeld mag je rekenen op een terugverdientijd tussen 9 en 14 jaar.

Vind je dit lang? Denk er dan aan dat de besparing op je energiefactuur (gemiddeld zo’n 25%) blijft doorlopen. Ook wordt je woning met gevelisolatie hoger ingeschat. Je creëert dus financiële meerwaarde. En dan hebben we het nog niet gehad over het extra wooncomfort dat je met gevelisolatie in huis haalt, of het gunstiger E-peil dat je ermee behaalt.

Pak je premies en verkort je terugverdientijd

Zie je op tegen de investering? Weet dan dat je nog steeds premies kan krijgen voor het isoleren van je gevels. Met een premie verkort je de terugverdientijd en wordt je aankoop nog interessanter. 

Een van de voorwaarden om de premie te kunnen aanvragen, is dat je de werken uitbesteedt aan een professionele firma. Bij een Sto-gevelexpert zit je goed. Deze firma’s zijn gespecialiseerd in het isoleren en bepleisteren van gevels. Daarvoor gebruiken ze de producten en systemen van Sto, wereldmarktleider in buitengevelisolatiesystemen. Vraag vrijblijvend je offerte aan.

Ontdek de kwalitatieve gevelsystemen van Sto

Van alle manieren om je gevels te isoleren levert buitengevelisolatie de grootste energiebesparing op. Sto biedt voor elke woning een gepast isolatiesysteem, zowel voor nieuwbouw als renovatieprojecten. Er is isolatie volgens de minimumvereisten, maar je kan ook verder gaan, met isolatie voor lage-energiewoningen, BEN-woningen en zelfs passiefwoningen.

Reken op de expertise van een Sto-gevelexpert

Om zeker te kunnen zijn van je energiebesparing, moeten de gevelisolatiewerken worden uitgevoerd zoals het hoort. Kies je voor een gevelsysteem van Sto, dan kan je rekenen op ervaren professionals met kennis van zaken: de Sto-gevelexperts. Deze gevelexperten volgen je project op van a tot z, zorgen voor een vakkundige uitvoering en gaan voor een feilloze afwerking. Maar het begint allemaal met onderbouwd advies over het juiste systeem. 

Sto, de specialist in gevelisolatie

Waarom Sto? Sto heeft meer dan 40 jaar ervaring op vlak van gevelisolatie. Het meest succesvolle gevelisolatiesysteem ter wereld is er een van Sto. Met hun systemen is energie-efficiëntie gegarandeerd. Maar er is meer. Met een gevelsysteem van Sto isoleer en vernieuw je je gevels in één moeite. Je woning krijgt een isolerende jas, plus een afwerking naar keuze. Of je nu crepi, een baksteen look of een speciale afwerking wil, de mogelijkheden zijn quasi onbeperkt.

Last but not least: Sto beschikt over een netwerk van ervaren gevelexperts. Bij een Sto-gevelexpert is je project in de beste handen. Hij geeft professioneel advies en volgt je project nauwkeurig op. Zo zijn er geen onaangename verrassingen en kan je zorgeloos genieten van je geïsoleerde gevels. Dat went snel!

De precieze terugverdientijd van buitenmuurisolatie verschilt van situatie tot situatie. Benieuwd naar een inschatting op maat? Neem hier contact op voor een vrijblijvende offerte.

De rubriek duurzaam wonen wordt u aangeboden door Luminus, in samenwerking met onze gespecialiseerde partners.