Waarom kiezen voor gevelisolatie? Vraag vrijblijvend een prijsinschatting aan bij Sto.

Hoe helpt gevelisolatie jou om energie te besparen?

Maak je je zorgen over de hoge energieprijzen? Tijd om in actie te komen. Door je woning goed te isoleren, zorg je ervoor dat de energieprijzen minder impact hebben op jou. Je dak isoleren is een belangrijke eerste stap, maar ook je gevels isoleren is een must. Want zonder gevelisolatie gaat 20% van de warmte in je woning zomaar verloren. Ontdek hoe je je gevels een isolatie-upgrade geeft, en zo energie bespaart. Tegelijk geef je je gevels een nieuwe look!  

Beperk je energiebehoefte

De hoge energieprijzen doen ons massaal uitkijken naar manieren om energie te besparen. Maar welke ingreep werkt ook op de lange termijn, zonder je comfort te ondermijnen? Het antwoord is simpel: isoleren!

Is je woning niet (of onvoldoende) geïsoleerd, dan kan de kostbare warmte makkelijk uit je woning ontsnappen. Je betaalt dan voor energie waar je niets aan hebt. Maar door je woning goed te isoleren, beperk je energieverliezen. Bijgevolg zal je minder energie nodig hebben om hetzelfde comfortniveau te bereiken. Resultaat: je energieverbruik daalt en de hoge energieprijzen hebben minder impact op jou. Katsjing!

Profiteer van de isolatievoordelen

Ga je bouwen, dan is isoleren verplicht. Maar ook voor renovatieprojecten is het een echte aanrader. Je energiekosten dalen, je geniet van meer comfort in huis, je verkleint je ecologische voetafdruk en de waarde van je woning stijgt. Isoleren is dus een slimme investering, zeker nu. Door de huidige hoge energieprijzen (waaronder die voor gas en elektriciteit) verdien je je isolatie tegenwoordig extra snel terug. Bovendien kan je nog steeds premies krijgen.

Maak de weg vrij richting duurzame energie

Maar er is meer. Overweeg je een warmtepomp of zonnepanelen? Door je woning te isoleren, stoom je die klaar voor jouw overstap naar duurzame energie. Interessant, want door hernieuwbare energie te gebruiken, word je minder afhankelijk van energieleveranciers en fossiele brandstoffen. De schommelende energieprijzen zullen dan nog minder impact hebben op je budget.

Woning isoleren? Vergeet je gevels niet!

Een goede isolatie van je woning begint met het isoleren van je dak, dat wist je vast. Maar ook gevelisolatie is cruciaal. Je gevels vormen immers de tweede grootste oorzaak van warmteverlies in de woning. Zonder gevelisolatie gaat er zo’n 20% van de warmte in huis, meteen verloren via de muren.

Door gevelisolatie te plaatsen, blijft de warmte veel beter binnen. Zo moet je minder uitgeven aan verwarming en betaalt deze investering zichzelf terug. Maar denk ook eens aan het extra wooncomfort, de betere energieprestaties en de meerwaarde voor je woning.

Buitenmuurisolatie heeft de meeste impact

Wat is de beste aanpak voor het isoleren van je gevels? Je gevels isoleren langs de buitenkant is bouwfysisch de beste oplossing, want de isolerende laag aan de buitenkant van de muren houdt de kou op een directe manier tegen. In een moeite schakel je koudebruggen uit. Van alle manieren om je gevels te isoleren levert buitengevelisolatie dan ook de grootste energiebesparing op. Je verliest geen bewoonbare oppervlakte en je kan tijdens de werken in de woning blijven wonen.

Vernieuw je gevels in één moeite

Als je je gevels laat isoleren, waarom ze niet meteen een nieuwe look geven? Je gevels isoleren en vernieuwen kan in één moeite. Het werkt als volgt: een gevelexpert brengt een isolerende laag aan op je buitenmuren. Daarna bekleedt hij je gevels met bijvoorbeeld crepi (ook wel sierpleister) of steenstrippen. Een hippe tint, een originele structuur of de stoere uitstraling van beton, het kan allemaal. Vanaf dan kan je beginnen besparen op je energiefactuur, én genieten van je mooie gevels.

Wil jij je gevels isoleren en zo blijvend profiteren van een lager energieverbruik? Je gevels meteen ook een nieuwe uitstraling geven? Vraag je vrijblijvende offerte aan.

De rubriek duurzaam wonen wordt u aangeboden door Luminus, in samenwerking met onze gespecialiseerde partners.