Warm aanbevolen verwarmingstips

Verwarmen en koelen is essentieel voor een comfortabel huis. Welke installatie haal jij in huis? Laat je inspireren door enkele warm aanbevolen verwarmingssystemen en warmtebronnen.

Duurzaam verwarmen in drie stappen

Duurzaam verwarmen is brandend actueel. Het is niet alleen beter voor het milieu, ook je portemonnee vaart er wel bij! Tegen 2050 wil Europa CO2-neutraal zijn, dus we moeten sowieso met z’n allen een extra inspanning leveren. Met voor 2030 een eerste streefdoel: de emissie met 55 % te verminderen ten opzichte van de uitstoot in 1990. Omdat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om van de ene dag op de andere over te schakelen naar duurzaam verwarmen, helpen we je alvast op weg.

Lees meer

Combineer je warmtepomp met een afgiftesysteem: ontdek jouw ideale combinatie

Als je gaat (ver)bouwen, moet je tegenwoordig rekening houden met de strenge EPB-eisen. Nieuwbouwwoningen moeten 'bijna-energieneutraal' (BEN) gebouwd worden waardoor je woning weinig of geen energie verbruikt voor verwarming, ventilatie, koeling en sanitair warm water. Ook moet je een bepaalde minimumhoeveelheid energie uit hernieuwbare energiebronnen halen. Een warmtepomp helpt je hierbij. Ontdek welke afgiftesystemen je makkelijk aan je warmtepomp kan koppelen.

Lees meer

De hybride gasketel: energiezuinig en toekomstproof verwarmen zonder risico’s

Duurzaam en efficiënt verwarmen door gebruik te maken van hernieuwbare energie, het lijkt je wel wat. Maar een warmtepomp bijvoorbeeld, is niet goedkoop. Waarom ga je niet voor een hybride verwarmingsoplossing? Een hybride combinatie van een gascondensatieketel met een elektrische warmtepomp is goedkoper dan een volledige warmtepomp én makkelijker te installeren. Ontdek deze voordelige combo en leer wat jij te winnen hebt.

Lees meer

Is een warmtepomp rendabel voor het verwarmen van mijn woning?

Veel (ver)bouwers vragen zich af of een warmtepomp rendabel is voor het verwarmen van hun woning. Het antwoord op deze vraag hangt af van de situatie. Bij nieuwbouw of een grondige renovatie is een warmtepomp de beste keuze voor verwarming en koeling. In een bestaande woning kies je beter voor een condensatieketel of een hybride toestel.

Lees meer

Documentation

Vraag geselecteerde brochures aan

Partners