Vloeren zelf plaatsen: tips

Wat is de minimum dikte van chape?

Dekvloer, ondervloer, chape … Er zijn heel wat namen voor de cementlaag die de ondergrond voor je eigenlijke vloerbedekking vormt. Onder de chape komt vaak vloerisolatie, met daaronder de elektrische en sanitaire leidingen. Maar hoe dik moet je chape minimaal zijn? Ontdek de ideale chapedikte per type chape. 

Lees meer

BATIBOUW 2022: download dé Bouwgids en scoor je gratis duo-ticket

Heb je (ver)bouwplannen en ben je nog op zoek naar inspiratie? Dan is BATIBOUW the place to be! Bezoek van 21 t.e.m. 29 mei de bouwbeurs in Brussels Expo en ontdek de laatste innovaties in de bouw- en renovatiesector. Benieuwd? Ontdek de thema’s van dit jaar en praktische info. Bereid je alvast voor met Bouwinfo, download je Bouwgids met gratis BATIBOUW duo-ticket (zolang de voorraad strekt, geldig van 25 - 29 mei) en maak kans op één van de vele (ver)bouwcheques van onze partners.  

Lees meer

Hoe een chape egaliseren met egaline of tegellijm?

Om een nieuwe vloer te plaatsen volgens de regels van de kunst heb je de juiste basis nodig: een vlakke en egale chape. Wil je een chape of betegelbare isolatiechape egaliseren, maar weet je niet hoe je dit best aanpakt? Met egaline of tegellijm bekom je een perfect vlakke ondergrond, waarop je de nieuwe eindvloer kunt plaatsen. Leer hoe je makkelijk zelf je chape legt en ontdek een handig stappenplan voor het egaliseren van je chape.

Lees meer

Documentatie

Vraag geselecteerde brochures aan

Partners