Vloeren de basis van aangenaam wonen

Minder snel koude voeten in huis? Kies voor goede vloerisolatie en bespaar

Naast je dak en je muren kun je ook je vloer isoleren voor een BEN-woning. Een geïsoleerde vloer voelt veel comfortabeler aan, en je hebt minder snel koude voeten. Wist je dat een niet-geïsoleerde vloer een oppervlaktetemperatuur van ongeveer 11 °C heeft zelfs bij een binnentemperatuur van 22 °C? Dankzij een goede vloerisolatie stijgt de temperatuur naar gemiddeld 20 °C. Doordat de stralingstemperatuur van je vloer verhoogt, bereik je gemakkelijker de comforttemperatuur. Daardoor kan je 1 tot 3 °C minder stoken om hetzelfde warmtegevoel te krijgen. Goed voor je portemonnee! Wil je ook BEN bouwen? Schrijf je in voor de BEN-challenge!

 

Lees meer

Hoe zelf tegels plaatsen als een vakman?

Plannen om zelf een tegelvloer te leggen in je keuken, badkamer of toilet? Dan is een handig stappenplan altijd meegenomen. Daarmee zie je niets over het hoofd en schiet het werk goed op. Ontdek onze tips en ervaar: zelf keramische vloertegels plaatsen is makkelijker dan je denkt! Zeker met deze introductievideo erbij.

Lees meer

Hoe een chape egaliseren met egaline of tegellijm?

Om een nieuwe vloer te plaatsen volgens de regels van de kunst heb je de juiste basis nodig: een vlakke en egale chape. Wil je een chape of betegelbare isolatiechape egaliseren, maar weet je niet hoe je dit best aanpakt? Met egaline of tegellijm bekom je een perfect vlakke ondergrond, waarop je de nieuwe eindvloer kunt plaatsen. Leer hoe je makkelijk zelf je chape legt en ontdek een handig stappenplan voor het egaliseren van je chape.

Lees meer

Documentatie

Vraag geselecteerde brochures aan

Partners