Verwarmingssystemen

Nu het buiten stukken frisser is denk je vast wat vaker aan je verwarming. Misschien vraag je je af hoe je efficiënter, voordeliger en milieuvriendelijker kunt verwarmen? Keuzestress? We zetten enkele mogelijkheden voor je op een rijtje. 

Warmtepomp: een goede keuze of niet?

De warmtepomp is momenteel een van de meest milieuvriendelijke manieren om je woning te verwarmen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de Vlaamse overheid onlangs de aankoop ervan maximaal wil stimuleren. Zo moet je bij een nieuwbouw vanaf 2023 een hybride verwarmingssysteem plaatsen, en is het vanaf 2026 zelfs verboden om te verwarmen met gas. Maar wat is het eigenlijk, zo’n warmtepomp? Hoe werkt het? En hoeveel kost een warmtepomp?

Lees meer

Is een warmtepomp rendabel voor het verwarmen van mijn woning?

Veel (ver)bouwers vragen zich af of een warmtepomp rendabel is voor het verwarmen van hun woning. Het antwoord op deze vraag hangt af van de situatie. Bij nieuwbouw of een grondige renovatie is een warmtepomp de beste keuze voor verwarming en koeling. In een bestaande woning kies je beter voor een condensatieketel of een hybride toestel.

Lees meer

Een ondergrondse gastank installeren? Ontdek hoe deze geplaatst wordt.

Ben je op zoek naar een alternatief voor stookolie en kan je niet aansluiten op het aardgasnetwerk? Dan is een propaangasinstallatie een interessante optie. Propaangas wordt namelijk opgeslagen in een bovengrondse of ondergrondse gastank en is eenvoudig te plaatsen bij jou thuis. We leggen je graag even uit hoe dit in zijn werk gaat.

Lees meer

De nieuwe radiator Zehnder Timia: superieur in zijn eenvoud

Het aanbod aan designradiatoren van Zehnder voor badkamer en leefruimte heeft er een pronkstuk bij: de Zehnder Timia. Deze radiator zorgt voor een perfecte symbiose tussen leefruimte en radiator. Met zijn puristisch en onopvallend ontwerp integreert de Timia zich in elke omgeving zonder het kamerconcept te doorbreken. Bovendien is de Timia beschikbaar in alle kleuren van de Zehnder kleurenkaart, waardoor deze designradiator nog beter past in elk interieur.

Lees meer

Bespaar op je verwarmingskosten, begin bij de installatie

Een nieuwe verwarmingsinstallatie is misschien een van de belangrijkste technieken die je moet kiezen voor je (ver)bouwproject. Niet gemakkelijk want je keuze heeft een grote impact op de toekomst. Met duurzame verwarming draag je een steentje bij tot het milieu en bespaar je op verwarmingskosten. Maar ook op je installatie zelf kun je besparen, door te kiezen voor doe-het-zelf verwarming bijvoorbeeld. We vertellen je er meer over.

Lees meer

Documentation

Vraag geselecteerde brochures aan

Partners