Verwarmingsoplossingen voor nu en later

Een centraal verwarmingssysteem draagt bij tot je dagelijks wooncomfort. Steeds meer gaat men op zoek naar verwarmingssystemen- en technieken om efficiënter en energiezuiniger te verwarmen. Welke oplossing is het meest geschikt voor jouw woning? Maak kennis met innovatieve verwarmingsoplossingen.  

Hogere premie voor een warmtepomp 2021

Ben je op zoek naar een ecologisch alternatief voor de klassieke verwarmingsinstallatie? Dan kun je niet om de warmtepomp heen. Investeer je in de plaatsing van een nieuwe elektrische warmtepomp of gaswarmtepomp dan kom je in aanmerking voor een premie van je netbeheerder. Wat zijn de voorwaarden en waaruit bestaat deze premie? Ontdek het hier. 

Lees meer

Efficiënt verwarmen: wat met je zonnepanelen in de winter?

Om onze CO2-uitstoot te beperken, moeten we voor het verwarmen van onze woningen zoveel mogelijk gebruikmaken van duurzame bronnen. Maar wat als die niet volstaan, want het rendement van zonnepanelen is toch lager in de winter? Ontdek hoe je het hele jaar door duurzaam maar efficiënt verwarmt. Maar ook hoe je je energieverbruik vanop afstand kunt beheren.

Lees meer

Waarom een warmtepomp altijd een slim idee is, ook bij renovatie

Bij nieuwbouw is een warmtepomp altijd een goede investering, dat weten we ondertussen wel. Maar ook bij verbouwingen is dat zo. Dankzij een goed geïsoleerde luchtdichte bouwschil, zijn de warmteverliezen beperkt en kan de warmtepomp optimaal renderen. Dat geeft InfoWarmtePomp.be, een gezamenlijk initiatief van tal van Belgische producenten en verdelers van warmtepompen, graag aan. Ontdek waarom een warmtepomp ook bij renovatie de verstandigste keuze is voor je verwarming en productie van warm water. 

Lees meer

Documentatie

Vraag geselecteerde brochures aan

Partners