Tijd voor de tuin

Vijf tips voor een tuin die elk klimaat aankan

Je kunt er niet omheen: het klimaat verandert enorm. En onze tuin heeft eronder te lijden: felle regenbuien zorgen steeds vaker voor wateroverlast en hittegolven voor droogte. Gelukkig kun je de gevolgen van klimaatverandering inperken en je tuin klimaatbestendig maken. Hoe? Ontdek vijf handige tips.

Lees meer

Outdoor living in stijl: welk design past bij jou?

Niets zaliger dan zoveel mogelijk tijd buiten te kunnen doorbrengen in je eigen tuin. Volop genietend van de natuur en de gezonde buitenlucht. Koken met vrienden, feesten, sporten, vergaderen en … waarom niet: overnachten. Het kan allemaal, als je maar voldoende beschut bent tegen de zon, regen of wind. Onder een terrasoverkapping geniet je in stijl, het hele jaar door. Welke look past bij jou?

Lees meer

Hoe een tuinpad, oprit of terras aanleggen met klinkers?

Een creatief pad dat bezoekers langs de mooiste plekjes van uw tuin gidst. Een stevige, waterdoorlatende oprit. Een uitnodigend maar onderhoudsvriendelijk terras. U realiseert het allemaal met kleiklinkers. Deze oerdegelijke stenen helpen u om het maximum uit uw buitenruimte te halen. Met onze tips plaatst u vlot zelf uw verharding met klinkers. Uw voordelen: besparing, voldoening én een duurzame verharding.

Lees meer

Met deze terrasvloeren wordt het buitenleven nog leuker

Noem het gerust een nieuwe mindset: we willen met z’n allen meer genieten van het buitenleven. Het terras speelt daarbij een sleutelrol. Daarom leggen we de lat hoog, zeker als het over de terrasvloer gaat. Die moet uitstraling hebben, onderhoudsvriendelijk zijn, fijn aanvoelen en lang meegaan. Met de nieuwe terrasplanken in vezelcement van Cedral vink je vlot je wensenlijst af. Ontdek alle troeven en vraag hier je gratis staal aan

Lees meer

Hoe de keuze van de juiste omheining je tuin tot een aantrekkelijke privé leefruimte transformeert

Meer dan ooit waarderen we het om een buitenruimte te hebben en er de vrijheid om samen te eten, tijd door te brengen met familie, op afstand te werken en om simpelweg de wereld buiten te sluiten en te ontspannen. Nu we de manier waarop we onze tuin en buitenruimtes gebruiken opnieuw evalueren, en we het beschouwen als een extra leef- en sociale ruimte aan ons huis, is het belangrijk om een omheining te vinden die privacy en veiligheid biedt. Ontdek onze tips.

Lees meer

Welke planten kiezen voor je tuin?

Planten brengen kleur en leven in de tuin, en maken die aantrekkelijker. Welke planten zijn geschikt voor jouw tuin en gewenste tuinstijl? En waar plaats je ze best? Je tuinaannemer adviseert je graag over de beplanting voor je tuin. Daarbij houdt hij/zij rekening met diverse belangrijke factoren. Ontdek waar je best op let bij het kiezen van planten en vraag je tuinaannemer om advies.

Lees meer

Een terras dat je doet wegdromen? Ga voor beton!

Hoe heerlijk is het om meer buiten dan binnen te leven? Zeker wanneer jouw buitenruimtes even comfortabel aanvoelen als je binnenruimtes. Zoals je terras. Met beton maak je er een heus totaalconcept van. Harmonieus, comfortabel en stijlvol. Van de megategel tot en met jouw tuinmeubilair in fluweelzacht beton.

Lees meer

Oprit of terras aanleggen op volle grond: welke terrasopbouw kiezen en welke hoogte hanteren?

Of je nu een terras wil aanleggen, een verharding waarop auto’s zullen parkeren, of een oprit. De terrasopbouw die je best voorziet, is ruwweg dezelfde. Ontdek de meest geschikte terrasopbouw voor jouw project en leer hoe hoog of dik die zal zijn. Voor een duurzaam resultaat gebruik je het Staenisrooster in combinatie met drainagemortel. Een winning team voor een oersterke maar drainerende dekvloer. Daarmee geniet je extra lang van je terras of oprit!

Lees meer

Documentatie

Vraag geselecteerde brochures aan