Ramen en deuren om in te kaderen

Je ramen en deuren bepalen mee de stijl van je woning. Maar naast hun uitstraling zijn hun isolatieprestaties minstens even belangrijk. Het glas, de profielen, de afwerking, alles is van tel. Ben je nog op zoek naar de juiste match? We zetten onze tips voor je op een rijtje.

Vind ramen die passen bij de bouwstijl van je woning

Ben je gewonnen voor een bepaalde bouwstijl? Dan zoek je waarschijnlijk ook ramen en deuren die hierbij passen. Je hebt misschien wel een aanvoelen van wat dat kan zijn, maar je kunt het niet precies uitleggen... Welke stijleigenschappen passen bij welke bouwstijl? We helpen je deze te herkennen om zo je zoektocht te vergemakkelijken.   

Lees meer

Ramen in pvc of aluminium kiezen?

Een vraag die vele (ver)bouwers bezighoudt : kies ik voor pvc of aluminium ramen? Het is niet altijd gemakkelijk te vergelijken. We zetten daarom de voordelen voor je op een rijtje. Zo vind je gemakkelijker de beste keuze voor je project.

Lees meer

Isolerende ramen: welk type kiezen?

De keuze van je nieuwe ramen is een belangrijke beslissing. Nieuwe ramen isoleren sowieso beter tegen koude, warmte en geluid. Het verschil merk je meteen. Maar kies je nu best voor pvc, hout of aluminium?

Lees meer

Aluminium ramen: welk raamprofiel past bij jouw bouwstijl?

Aluminium raamprofielen zijn er in verschillende soorten en kleuren. Dat maakt ze geschikt voor elke bouwstijl. Daarnaast zijn ze erg duurzaam, goed geïsoleerd, onderhoudsvriendelijk en bieden ze een grote stabiliteit waardoor grote, slanke ramen mogelijk zijn. Maar welk aluminium raamprofiel past het best bij de stijl van jouw woning?

Lees meer

Welk glas kiezen voor je ramen?

Hoogrendementsglas, drielagig glas, veiligheidsglas … Wie vandaag glas moet kiezen voor zijn ramen heeft opties te over. Maar hoe kies je het juiste glas voor jouw woning? Patrick Goorts, relation manager bij Sprimoglass, geeft raad.

Lees meer

Zijn ventilatieroosters in je ramen een goed idee?

Bij nieuwbouw en grondige renovatie is een ventilatiesysteem verplicht. Eén van de mogelijkheden om te ventileren is raamroosters met een ventilatiesysteem C combineren. Toch is niet iedereen overtuigd van die openingen in je raam. Kloppen de vooroordelen? We zochten het voor je uit.  

Lees meer

Hoe onderhoud je aluminium ramen het best?

Dat je het glas van je ramen geregeld moet schoonmaken weet je wel. Maar hoe zorg je ervoor dat ook de aluminium profielen een leven lang mooi blijven? Ontdek enkele heldere en gemakkelijke onderhoudstips voor aluminium ramen.

Lees meer

Welke glasdikte kiezen voor je ramen?

Je wil goed isoleren en terwijl je energieverbruik zien dalen? Hou dan rekening met de glasdikte van je ramen. De dikte van je ramen speelt een almaar belangrijkere rol in isolatie, energieverbruik én wooncomfort. Lees er meer over in dit artikel.

Lees meer

Documentatie

Vraag geselecteerde brochures aan

Partners