Oplossingen voor een efficiëntere verwarmingsinstallatie

Update: Opgetrokken Mazoutcheque van 300 euro. Zo vraag je hem nog tijdig aan.

Eerder kon je als mazoutverbruiker al de Mazoutcheque aanvragen. Die diende ter compensatie van de sterk gestegen energieprijzen voor de vele gezinnen die stoken op mazout. Op 16 september 2022 werd deze verwarmingstoelage opgetrokken naar 300 euro. Ook werd de aanvraagperiode verlengd tot eind maart 2023. Ontdek hoe je je premie nog kunt aanvragen en download ook de infofolder. Zo heb je alle gegevens bij de hand.

Lees meer

Groen gas: een belangrijke speler in de energietransitie?

Minder broeikasgassen en fossiele brandstoffen, meer hernieuwbare energie, de klimaatdoelstellingen zijn een uitdaging. Met z’n allen overschakelen gebeurt niet op 1, 2, 3. Heel wat gezinnen verwarmen op aardgas. Misschien jij ook wel? Dat dit in de toekomst milieuvriendelijker kan is een feit. Hoe past gas in een duurzame toekomst? Is groen gas een goed alternatief? Wat zijn de voordelen? Ontdek het antwoord op je vragen.  

Lees meer

Energie besparen met lage temperatuur radiatoren, hoe doe je dat?

De hoge energieprijzen doen ons uitkijken naar goedkope maar efficiënte manieren om onze woning te verwarmen. Is je woning goed geïsoleerd? Dan kan je energie besparen met lage temperatuur radiatoren. Dat zijn convectoren die op een lagere temperatuur werken dan elektrische convectoren. Je sluit ze aan op een warmtepomp, of een cv-ketel. Ontdek hoe het werkt en bespaar meer dan 50% op je verbouwbudget door je technieken zelf te plaatsen.

Lees meer

Documentatie

Vraag geselecteerde brochures aan

Partners