Oplossingen om energiezuiniger te verwarmen

Van stookolie overstappen naar propaan? Bereken wat je dit zal kosten.

De CO2-uitstoot moet tegen 2030 in Vlaanderen met maar liefst 40% omlaag. Voldoet je woning niet aan de EPC-normen, dan geldt er een renovatieplicht. De vernieuwing van je verwarmingsinstallatie kan het E-peil van je woning - dit is de score die aangeeft hoe energiezuinig je woning is - opkrikken. Propaangas is voor die verduurzaming een haalbaar en betaalbaar alternatief. Benieuwd naar de totale kostprijs? Bereken met deze handige simulator de kosten, de terugverdientijd, de ecologische impact en de invloed op je EPC-label bij wanneer je van stookolie naar propaan omschakelt. 

Lees meer

Zelf vloerverwarming plaatsen: volg het onmisbare stappenplan

Hoe kan ik energiezuinig mijn nieuwe of gerenoveerde woning verwarmen? Het is een veelgestelde vraag bij bouwers en verbouwers. Vloerverwarming wint snel terrein, en terecht. Het zorgt voor gelijkmatige warmte en bespaart energie. Je kan het eenvoudig combineren met zonnepanelen en warmtepompen. Plus, het neemt geen leefruimte in en heeft weinig onderhoud nodig. Door zelf je vloerverwarming te installeren, kan je meer dan 50% besparen op je verbouwbudget. Dat lukt ook als je geen ervaring hebt. Leer hoe je aan de slag gaat en ontdek de voordelige zelfbouwformule van Solyd.

Lees meer

Ga je isoleren? Denk ook aan een goede luchtdichtheid en ventilatie

Met alleen goede isolatie heb je nog geen optimale BEN-woning. Ook een goede luchtdichtheid is belangrijk zodat warme en koude luchtstromen niet van buiten naar binnen komen en omgekeerd. In een woning die correct luchtdicht is afgewerkt, voorkom je dat warme, vochtige lucht condenseert tegen een koud oppervlak, en schimmels ontstaan. Een goede ventilatie is ook in een BEN-woning wettelijk verplicht. Want hoe beter een huis geïsoleerd en luchtdicht is gemaakt, hoe belangrijker een gezond binnenklimaat is. Ontdek oplossingen voor een goede luchtdichtheid en ventilatie. Wil je ook BEN-bouwen? Schrijf je in voor de BEN-challenge!

Lees meer

Documentatie

Vraag geselecteerde brochures aan

Partners