Maak je tuin deze lente nog gezelliger

Tips voor een efficiënte terrasafwatering

Ga je een terras met tegels aanleggen? Plaats dan ook afvoergoten. Die zorgen ervoor dat poets- en regenwater vlot wordt afgevoerd. Laat ook je terrasverharding lichtjes afhellen, dan blijven er geen waterplassen staan. Waar let je op wanneer je je terras en afvoergoten plaatst? Ontdek onze beste tips.

Lees meer

Zes designstijlen in terrasoverkappingen: welke is jouw favoriet?

Volop van het leven genieten, dat doe je in stijl. Renson ontwikkelt daarom producten voor je woning én tuin die functionaliteit, esthetiek en een persoonlijke touch combineren. Zo kun je binnen en buiten heerlijk leven in alle comfort. Deze oplossingen bouwen op stevige fundamenten, zowel op technisch vlak als qua design. Voor de gloednieuwe outdoor living ‘design styles’ bracht trendwatcher Hilde Francq van Francq Colors kleuren en materialen samen tot 6 harmonieuze totaalstijlen voor buitenleefruimtes. Laat je inspireren en ontdek jouw favoriet. 

Lees meer

7 creatieve ideeën voor je terras en tuin

Je terras of tuin omtoveren tot een originele buitenruimte, het is niet alleen weggelegd voor ervaren tuinarchitecten. We tippen jou 7 creatieve ideeën waarmee je makkelijk zelf aan de slag kan. In een moeite ontdek je duurzame terrasplanken die tal van mogelijkheden bieden voor een geslaagd persoonlijk ontwerp. Vraag hier je gratis staal aan en ervaar de kwaliteit ervan nu al bij je thuis, volledig vrijblijvend.

Lees meer

Je strak grastapijt ruilen voor een bloemenweide? Vermijd deze vaak gemaakte fouten

Een egaal groen, gemillimeterd gazon zonder een sprietje onkruid? Steeds meer Belgen passen ervoor en gaan voluit voor een ecologische tuin met levendige bloemenweide, bloemenakker of bloemrijk grasland. Tuinaannemers zien de trend elk jaar groeien… maar ook keer op keer dezelfde fouten opduiken. “Het is heel verleidelijk om meteen een mengsel in te zaaien, maar de mooiste of meest duurzame bloemenweide zal het niet opleveren. Je hebt echt wel wat kennis en geduld nodig”, vertelt Frederik Houssin, gespecialiseerd in ecologische tuininrichting.

Lees meer

Documentatie

Vraag geselecteerde brochures aan