Kwalitatieve bouwstenen voor je (ver)bouwproject

Worden smalle gevelstenen de nieuwe standaard?

Smalle gevelstenen zijn aan een opmars bezig. Dat is niet verwonderlijk gezien de vele voordelen. Deze trend heeft zelfs het potentieel om de nieuwe standaard te worden in de bouwsector. De S-line® gevelstenen van Vandersanden spelen een grote rol in dit gebeuren. S-line® staat voor smal, slim en sterk. Wat maakt deze slanke gevelstenen zo bijzonder, en waarom kunnen ze de nieuwe standaard worden?

Lees meer

Dakpan kiezen: waar moet ik op letten?

Waar let je op bij het kiezen van een dakpan? De kleur en de stijl? Prima, maar er zijn nog zoveel meer zaken om te overwegen. Ontdek de aandachtspunten en maak de juiste duurzame keuze voor je hellend of gebogen dak. Met Koramic kleidakpannen ben je een leven lang gerust en kan je op eender welk ontwerp je persoonlijke stempel drukken. Of je nu een vlakke of golvende pan, klein of groot formaat, een verouderd aspect of een moderne uitstraling wil, je hebt tal van opties.

Lees meer

Ramen en deuren met een hart voor de planeet? Ontdek het in de nieuwe duurzaamheidscampagne van Deceuninck.

Bij het kiezen van ramen en deuren voor je nieuwbouw- of renovatieproject wil je meer dan alleen stijl en functionaliteit. Duurzaamheid is nu een cruciale factor in bouwbeslissingen, en dat hebben ze bij Deceuninck goed begrepen. In hun boeiende campagne ‘Elk Raam Telt’, laten ze zien dat duurzaamheid een centrale rol speelt in hun aanpak. Ontdek de campagne en maak bewuste keuzes voor jouw project. Zo draag je niet alleen bij aan een schonere planeet en een gezonde buurt, maar bespaar je ook nog eens energie in alle comfort.

Lees meer

Ytong 07: beter, goedkoper én gezonder bouwen met isolerende bouwblokken

Een energiezuinige woning bouwen, daar komt veel bij kijken. Zo moet je in Vlaanderen aan de EPB-eisen voldoen: vereisten rond energieprestatie, thermische isolatie en het binnenklimaat. Bouw je met Ytong 07 blokken van Xella, dan ben je goed op weg. Ytong 07 blokken zijn zowel dragend áls isolerend. Je hebt geen extra isolatie nodig, bouwt zonder koudebruggen en bent zeker van een luchtdicht resultaat. Deze bouwblokken van de nieuwste generatie isoleren extra goed. Bovendien verkrijg je een woning die ademt, wat vochtproblemen helpt vermijden.

Lees meer

Wat is een ETICS- of gevelisolatiesysteem?

Wil jij energie besparen zonder comfort te verliezen? Door je woning grondig te isoleren, maak je die een pak energiezuiniger. Dat is goed nieuws voor je budget, het milieu en je wooncomfort. Denk eraan: na je dak, zijn je gevels aan de beurt. Want ook via die weg kan veel warmte zomaar ontsnappen. Voor het beste resultaat laat je je buitenmuren isoleren langs de buitenkant. Hier bewijst een ETICS- of gevelisolatiesysteem zijn nut. Leer hoe het werkt en ontdek de talrijke voordelen.

Lees meer

Voorkom verrassingen, start je BEN-woning met een duidelijk financieel plan

Als je wil BEN-bouwen, begin je uiteraard met het correct inschatten van je budget. Maar zelfs al sta je er financieel goed voor, is de kans groot dat je een lening zal moeten afsluiten. Wacht niet tot de plannen van je huis al getekend zijn alvorens met de bank te gaan praten. Weet ruim op voorhand wat het totale kostenplaatje wordt. Zo weet je hoe je er financieel voor staat, ben je goed voorbereid, en kun je voorzien dat je na de maandelijkse afbetaling van je krediet nog genoeg geld over om comfortabel te leven. Wil je ook BEN-bouwen? Schrijf je in voor de BEN-challenge!

Lees meer

Documentatie

Vraag geselecteerde brochures aan