Knappe ruwbouwmaterialen voor een goed gebouwde woning

Dakpan kiezen: waar moet ik op letten?

Waar let je op bij het kiezen van een dakpan? De kleur en de stijl? Prima, maar er zijn nog zoveel meer zaken om te overwegen. Ontdek de aandachtspunten en maak de juiste duurzame keuze voor je hellend of gebogen dak. Met Koramic kleidakpannen ben je een leven lang gerust en kan je op eender welk ontwerp je persoonlijke stempel drukken. Of je nu een vlakke of golvende pan, klein of groot formaat, een verouderd aspect of een moderne uitstraling wil, je hebt tal van opties.

Lees meer

Langdurig mooie gevels: deze gevelstenen helpen witte vlekken en sluier voorkomen.

Gaat u bouwen of verbouwen met baksteen? Dan hebben we een slimme tip voor gevels die jarenlang mooi blijven. Door simpelweg voor geïmpregneerde gevelstenen te kiezen, beschermt u uw gevels tegen lelijke witte vlekken en een grauwe waas. Bovendien profiteert u van eenvoudig gevelonderhoud. Genieten van deze voordelen kost u geen cent extra. U krijgt zelfs 25 jaar garantie tegen vergipsing, het proces dat die onaantrekkelijke witte aanslag veroorzaakt. 

Lees meer

De perfecte kleur voor je gevel? Cedral inspireert met 4 gloednieuwe kleurcollecties.

Of je nu bouwt of verbouwt, je huis verdient een uitstraling die helemaal bij jou past. De vier nieuwe kleurcollecties van Cedral, gebaseerd op de laatste woontrends, maken het vinden van de ideale gevelbekleding gemakkelijker dan ooit. Deze inspirerende collecties bieden niet alleen een breed scala aan kleuren en afwerkingen, maar ook duurzaamheid en eenvoudig onderhoud. Gevelbekleding van Cedral wordt namelijk gemaakt uit vezelcement. Het rot of roest niet en gaat langer mee dan klassieke gevelmaterialen. Ontdek je favoriete tinten en vraag meteen je gratis staal aan

Lees meer

Ytong 07: beter, goedkoper én gezonder bouwen met isolerende bouwblokken

Een energiezuinige woning bouwen, daar komt veel bij kijken. Zo moet je in Vlaanderen aan de EPB-eisen voldoen: vereisten rond energieprestatie, thermische isolatie en het binnenklimaat. Bouw je met Ytong 07 blokken van Xella, dan ben je goed op weg. Ytong 07 blokken zijn zowel dragend áls isolerend. Je hebt geen extra isolatie nodig, bouwt zonder koudebruggen en bent zeker van een luchtdicht resultaat. Deze bouwblokken van de nieuwste generatie isoleren extra goed. Bovendien verkrijg je een woning die ademt, wat vochtproblemen helpt vermijden.

Lees meer

Ga je bouwen of verbouwen? Denk in de ruwbouwfase al aan platdakvensters voor genoeg daglicht.

Ben je aan het bouwen? Of grondig aan het renoveren? Denk dan vanaf het begin aan de juiste daglichtoplossingen voor je huis. Platdakvensters installeren is één van de beste manieren. En dit doe je best al tijdens de ruwbouwfase. Met platdakvensters haal je namelijk maximale hoeveelheden daglicht binnen in je woning. Hierdoor geniet je van een natuurlijke en gezonde lichtbron en creëer je een aangename sfeer in huis. Wat moet je hier nog over weten? 

Lees meer

Documentatie

Vraag geselecteerde brochures aan