Keep it cool met buitenzonwering

Wil je felle zonnestralen en warmte effectief buiten houden? Voorkom oververhitting met buitenzonwering. Ontdek de mogelijkheden en praktische tips om van een koel huis te kunnen genieten.

Screens, voor een zorgeloze zomerdag en -nacht

Bij een winterzonnetje kun je zalig genieten van de warme zonnestralen die door het vensterglas naar binnen schijnen. In de zomer kunnen deze zonnestralen snel storend en oncomfortabel warm worden. Gelukkig kun je de zon met buitenzonwering de hele dag door beheersen. Maar ook ’s nachts profiteer je van de voordelen van screens. Ontdek in dit artikel hoe.

Lees meer

Zonwering installeren? Hier let je best op!

In onze steeds beter geïsoleerde woningen vormt oververhitting in de zomer een permanente dreiging. Reden te meer om in elke nieuwbouw of renovatie plaats te voorzien voor zonwering. Maar wat is de meest efficiënte methode?

Lees meer

Ontdek de geschikte doekzonwering voor elk raam

Grote raampartijen blijven populair. Maar de voorbije hete zomers zitten nog vers in het geheugen, inclusief de hittegolven en warmterecords. Sta dus zeker stil bij de meest efficiënte zonwering, zodat je de binnentemperatuur én daglichtinval optimaal beheert. Ontdek een oplossing voor elk type raam: dak-, hoek-, schuifraam of vliesgevel, van nieuwbouw tot na-installatie.

Lees meer

Plaats nu al je zonwering voor de zomer

Klimatologen zijn het erover eens: de volgende jaren krijgen we nóg vaker te kampen met hittegolven. Gelukkig hoeft je wooncomfort daar niet onder te lijden. Met efficiënte screens geniet je elk seizoen van je favoriete kamertemperatuur. Ontdek een prima alternatief voor de energieverslindende airco.

Lees meer

Dilemma: zonwering binnen versus buiten

We houden allemaal van de zalige zon, toch? Het doet ons ook heel veel goed, want we hebben licht nodig om te kunnen functioneren. Maar wanneer de zon echt brandt, is het snel te veel van het goede. En dan zijn er gelukkig enkele oplossingen om de hitte buiten te houden. Een energieverslindende airco is niet meer aan de orde, zonwering wel. Maar dan rijst al snel de vraag: "Wat is efficiënter, binnen- of buitenzonwering?"

Lees meer

Hoe kies je het juiste zonweringsdoek? Ontdek onze tips.

Bij buitenzonwering is het esthetische aspect heel erg van belang. Je gaat voor screens die passen bij de ramen van je woning, met een strak design dat zoveel mogelijk versmelt met de stijl van de gevel. Lees hier welk montagesituaties bij jou mogelijk zijn. Het is echter niet enkel een kwestie van smaak, het functionele aspect speelt toch de hoofdrol. Zo is het juiste doek kiezen voor jouw zonnescreens wikken en wegen. We geven je enkele tips.

Lees meer

Bewapen je woning nu al voor de hete zomer met deze 5 tips

Onze zomers worden steeds meer gedomineerd door hittegolven. De uitdaging van vandaag en morgen is om de binnentemperatuur in die omstandigheden onder controle te houden. Met een combinatie van buitenzonwering en nachtkoeling geniet je van een efficiënte, natuurlijke en duurzame oplossing voor een aangenaam binnenklimaat. Die twee technieken bereiden jou – en je woning – nu al voor op de volgende hete zomer. Ontdek deze en onze andere tips voor een fris huis.

Lees meer

Ken jij de regels rond rolluiken en screens bij nieuwbouwwoningen?

Ben je een nieuwbouwwoning aan het bouwen of ga je er een bouwen? Dan wil je natuurlijk van alle regels op de hoogte zijn. Met rolluiken hou je niet enkel inbrekers buiten, maar ook warmte of kou. Ook screens laten in de zomer de grootste warmte niet binnen. Maar, waarop moet je letten in je keuze van rolluiken en/of screens voor je nieuwbouwwoning? We leggen het je graag even uit.

Lees meer

Buitenzonwering en nachtkoeling: eerste hulp bij een hittegolf

Het is weer zover: puffen en blazen bij tropische temperaturen. Hoe hou je je hoofd – en je lijf – koel? De gouden combinatie van zonwering en nachtkoeling biedt het antwoord. Met screens hou je vanaf ’s ochtends de warmte buiten, via roosters verwerkt in het raam spoel je je woning ’s nachts met koelere buitenlucht.

Lees meer

Documentation

Vraag geselecteerde brochures aan

Partners