Je tuin, je ideale buitenverblijf?

Onderhoudstips om je afvoergoten in topvorm te houden

Of je nu kiest voor een afvoergoot met een sleufrooster of een discrete sleufgoot, een goed onderhoud is noodzakelijk om je tuinafwatering zo lang mogelijk te kunnen gebruiken. Maar hoe ga je het best te werk en waarop moet je allemaal letten? Met deze tips wordt het onderhoud van je afvoergoten kinderspel.

Lees meer

Een terras dat je doet wegdromen? Ga voor beton!

Hoe heerlijk is het om meer buiten dan binnen te leven? Zeker wanneer jouw buitenruimtes even comfortabel aanvoelen als je binnenruimtes. Zoals je terras. Met beton maak je er een heus totaalconcept van. Harmonieus, comfortabel en stijlvol. Van de megategel tot en met jouw tuinmeubilair in fluweelzacht beton.

Lees meer

Buitenzonwering, een luxe of onmisbaar voor je energie-eisen?

De grondstoffenmarkt staat al langer onder druk. Het Russisch-Oekraïens conflict zorgt nu echter voor een ronduit hallucinante impact op de energieprijzen. Spaarzaam zijn is daardoor niet alleen aangeraden, het is intussen een absolute must. Elk gezin zoekt naar oplossingen om het energieverbruik te beperken. Hier alvast een waardevolle bedenking: "Hoe kan buitenzonwering jou helpen om te besparen op jouw energiefactuur?"

Lees meer

Welk afsluitingsmateriaal doorstaat de tand des tijds?

Staal, hout, kunststof en composiet zijn de vier meest voorkomende materialen die gebruikt worden om omheiningen te vervaardigen. De juiste keuze is afhankelijk van vele factoren zoals de persoonlijke voorkeur en het ontwerp van het huis en de tuin die ze beschermen. De populariteit van hout en kunststof is ook grotendeels te danken aan hun prijs (in normale marktomstandigheden). Bij aankoop is het soms goedkoper, de reden waarom sommigen, in de hoop om geld te besparen, kiezen voor een omheining van hout of kunststof. Is deze kortetermijnwinst een langetermijnverlies? Neem een kijkje in de levenslange kosten die gepaard gaan met een omheining.

Lees meer

Met deze terrasvloeren wordt het buitenleven nog leuker

Noem het gerust een nieuwe mindset: we willen met z’n allen meer genieten van het buitenleven. Het terras speelt daarbij een sleutelrol. Daarom leggen we de lat hoog, zeker als het over de terrasvloer gaat. Die moet uitstraling hebben, onderhoudsvriendelijk zijn, fijn aanvoelen en lang meegaan. Met de nieuwe terrasplanken in vezelcement van Cedral vink je vlot je wensenlijst af. Ontdek alle troeven en vraag hier je gratis staal aan

Lees meer

Hoe een terras chappen?

Plannen om een terras aan te leggen, zodat je extra kan genieten van het buitenleven en je tuin? Dan heb je mogelijk enkele vragen. Welke chape gebruik ik best voor een terras? Wat is de minimum dikte van een chape voor een terras? Hoe kan je chape maken voor je terras? Lees ons advies voor het chappen van een terras en bekom een professioneel resultaat dat een tiental jaar mooi blijft. 

Lees meer

Duurzaam terras plaatsen? Ontdek het draagsysteem voor grote tegelformaten én een nieuw trapsysteem (kan ook dienen als randafwerking)

Je terras is de plek bij uitstek om te genieten van het buitenleven. Heb je nog geen terras, of is het aan een upgrade toe? Dan leg je best meteen een duurzaam en trendy terras aan. Met grootformaat tegels bekom je vlot een luxueuze look. Ontdek de succesformule voor een stevig, waterpas tegelterras dat jaren mooi blijft. Jouw partners in crime: regelbare terrasdragers, draagsysteem Structusol en de Inox L van SOLIDOR. Trap en/of randafwerking: check!

Lees meer

Documentatie

Vraag geselecteerde brochures aan