Je huis tot de puntjes afgewerkt, dit kun je zelf doen

De afwerking van je woning kun je gerust voor je eigen rekening nemen. Het bedrag dat je bespaart, kun je bijvoorbeeld uitgeven aan de verdere inkleding van je interieur. Voor die kleine klussen die je woning helemaal ‘af’ maken, tippen we je onze beste doe-het-zelf adviezen.

Zelf wandtegels plaatsen in de keuken: tips en stappenplan

Tegels blijven een populaire keuze voor een spatwand in de keuken. En het leuke is dat je ze ook zelf kunt plaatsen. Heb je nog nooit getegeld? Geen probleem, met de juiste info, materiaal en je beste doe-het-zelf skills plaats je vlot je eigen tegelspatwand. Wat moet je weten? Ontdek onze adviezen.

Lees meer

Hoe een verlaagd plafond plaatsen op houten balken?

Een plafond bevestigen op houten balken? Op het eerste zicht geen makkelijk karwei. Tenzij we je op weg helpen met een tutorial: een duidelijk stappenplan voor iedereen die zelf wil klussen. Ontdek in één moeite Atelier Knauf, een online platform met handige tutorials voor uiteenlopende klussen.

Lees meer

Plaats eenvoudig zelf je plat dak en bespaar

Je kent vast de zelfbouwpakketten voor verwarming, ventilatie, elektriciteit en sanitair. Maar wist je dat er tegenwoordig zelfbouwpakketten bestaan voor je dak? Ook klussers zonder ervaring kunnen ermee aan de slag. Jouw winst: een besparing van maar liefst 60%!

Lees meer

Zelf een (energiezuinige) betonwoning bouwen?

Betonbouw wint al een tijdje aan populariteit. De uitermate hoge kwaliteit van betonbouw is bij de meeste mensen al bekend, maar de traditionele betonbouw is geen methode die zich goed leent voor zelfbouw. Het plaatsen van het bekistingssysteem en het inwerken van de leidingen zijn grote hindernissen die ertoe leiden dat maar weinig zelfbouwers starten met betonbouw. Toch is er al een tijdje een ideale oplossing op de markt.

Lees meer

Uittekenen van het elektrisch grondplan

Het comfort van je woning wordt in belangrijke mate bepaald door een correcte elektriciteitsinstallatie. Voldoende stopcontacten, verlichting, drukknoppen , data aansluitingen en dimmers op de juiste plaats kunnen jouw woonervaring sterk beïnvloeden.

Lees meer

Documentatie

Vraag geselecteerde brochures aan

Partners