Jarenlang plezier van je buitenschrijnwerk

Je ramen, deuren, zonwering, garagepoort(en) bepalen de look van je woning en zijn de connectie van binnen met buiten. Je buitenschrijnwerk moet jaren mee dus dat kies je niet op 1, 2, 3. Waar hou je rekening mee en hoe geniet je ten volle van je keuze? We tippen je enkele interessante artikels.

Wat is de prijs van een garagepoort?

Een garagepoort moet je een veilig gevoel bieden. Ze beschermt niet alleen alles wat in je woning staat, maar ook je woning op zich tegen ongewenste gasten. Er zijn veel verschillende poorten en aan elke poort hangt een prijskaartje. Hoe wordt dit opgebouwd en welke factoren spelen daarbij een rol? We zetten het voor je op een rijtje. 

Lees meer

Dilemma: zonwering binnen versus buiten

We houden allemaal van de zalige zon, toch? Het doet ons ook heel veel goed, want we hebben licht nodig om te kunnen functioneren. Maar wanneer de zon echt brandt, is het snel te veel van het goede. En dan zijn er gelukkig enkele oplossingen om de hitte buiten te houden. Een energieverslindende airco is niet meer aan de orde, zonwering wel. Maar dan rijst al snel de vraag: "Wat is efficiënter, binnen- of buitenzonwering?"

Lees meer

Hoe kies je het juiste zonweringsdoek? Ontdek onze tips.

Bij buitenzonwering is het esthetische aspect heel erg van belang. Je gaat voor screens die passen bij de ramen van je woning, met een strak design dat zoveel mogelijk versmelt met de stijl van de gevel. Lees hier welk montagesituaties bij jou mogelijk zijn. Het is echter niet enkel een kwestie van smaak, het functionele aspect speelt toch de hoofdrol. Zo is het juiste doek kiezen voor jouw zonnescreens wikken en wegen. We geven je enkele tips.

Lees meer

Soorten garagepoorten: dit zijn de voor- en nadelen per type

Je kijkt uit naar een nieuwe garagepoort, maar je hebt zo je twijfels over de juiste keuze. Er zijn immers diverse types garagepoorten, met verschillende eigenschappen en uitzichten. Welke garagepoort past bij jou? We sommen de voor- en nadelen op per soort. Zo vind je vast snel je match! 

Lees meer

Het juiste buitenschrijnwerk kiezen: met deze tips zit je gebeiteld

Nodig je iemand voor het eerst bij je thuis uit, dan is een goede eerste indruk belangrijk. En die krijgt men al wanneer men aan je voordeur staat. Buitenschrijnwerk kies je dus niet onbezonnen. Waar houd je rekening mee als je nieuwe ramen, deuren, garagepoorten en zonwering kiest? We overlopen het even voor je.

Lees meer

Vind ramen die passen bij de bouwstijl van je woning

Ben je gewonnen voor een bepaalde bouwstijl? Dan zoek je waarschijnlijk ook ramen en deuren die hierbij passen. Je hebt misschien wel een aanvoelen van wat dat kan zijn, maar je kunt het niet precies uitleggen... Welke stijleigenschappen passen bij welke bouwstijl? We helpen je deze te herkennen om zo je zoektocht te vergemakkelijken.   

Lees meer

EEN SKYLUX KIEPDAKRAAM: een nieuwe kijk op dakramen

Is je dakraam aan vervanging toe en wil je dat het deze keer echt goed is? Het premium dakraam laat frisse lucht binnen, maar houdt de muggen en zon buiten.

Het dakraam is gebaseerd op een unieke constructie - een Belgische uitvinding die je nergens anders ter wereld vindt. Grootste troef? Een muggenhor geïnstalleerd aan de buitenkant. 

Lees meer

Documentation

Vraag geselecteerde brochures aan

Partners