Herbronnen in de tuin

Een waterpartij of een mooi terras is een aanwinst voor je tuin. Of wat dacht je van een eigen zwembad of -vijver? Wat is er mogelijk? Duik in onze artikels, en vind inspiratie voor je vernieuwde ontspanningsplek in de buitenlucht.

Waterpartijen en waterbeheer, onmisbaar in de hedendaagse tuin

Water is een belangrijk element in de tuin. Zo is het niet alleen aangenaam om te genieten van een kabbelend fonteintje of van een plons in het zwembad, daarnaast kun je ook profiteren van de vele voordelen van een goed waterbeheer. Welke bovengrondse infiltratiesystemen en waterelementen kunnen je tuin een boost geven? Ontdek het in deze bloemlezing.

Lees meer

Hoe zelf klinkers plaatsen?

Wil je zelf een tuinpad of een terras aanleggen met klinkers, maar weet je niet hoe je dit best aanpakt? We helpen je op weg met een handig stappenplan. Ontdek in één moeite Atelier Knauf, een online platform met professionele tutorials voor uiteenlopende klussen. 

Lees meer

Beton in de tuin: dé troef voor een trendy totaalconcept

Harmonieuze buitenruimtes? Dan is beton de slimme keuze. Het is een bijzonder veelzijdig product en bovendien oersterk en uiterst onderhoudsvriendelijk. In tegenstelling tot keramiek en natuursteen kun je werkelijk alle elementen in je tuin op elkaar afstemmen: van tegels en klinkers over trappen en muurelementen tot tuinmeubilair.

Lees meer

Terrasoverkappingen: een terrasje doen met uitzicht op je zwemvijver

Een facelift voor een 20 jaar oude tuin, inclusief een gigantische zwemvijver, dat is het unieke project waarop Johan Ons (ONS Tuinarchitectuur) fier terugblikt. De bewoners kijken vanuit hun luie stoel midden in het water over het wateroppervlak. Dankzij een Camargue terrasoverkapping ben je op die open plek toch beschermd tegen zon, wind en regen.

Lees meer

Leve het buitenleven op je eigen terras

Een terras is meer en meer het verlengde van de woonkamer. Tijdens zonnige weekends en mooie weekdagen brengen we er maar al te graag tijd door. Bovendien is het de ideale plek voor een ‘staycation’ deze zomer. Wil je jaren van je terras kunnen genieten, dan kies je voor duurzame materialen. Zoek je nog een mooie terrasvloer? Ontdek hét alternatief voor een houten terras.

Lees meer

5 x een luxueuze loungesfeer aan je zwembad

Meer dan ooit beseffen we de meerwaarde van een aangename woonomgeving. Binnen én buiten. Je wil buitenruimtes die uitnodigen tot cocoonen. Waar jij 100 % kan ontspannen. Waarom dus niet alle troeven van een zwembadvakantie combineren met volledige privacy? Door de omgeving van jouw zwembad stijlvol in te kleden. Met deze inrichtingstips creëer je die luxueuze loungesfeer die je op vakantie zo apprecieert, bij jouw thuis.

Lees meer

Documentation

Vraag geselecteerde brochures aan