Heet hangijzer: energiezuinig en voordelig verwarmen

Schaf voor eind 2023 een warmtepomp, warmtepompboiler of zonneboiler aan, en profiteer van de tijdelijke btw-verlaging naast de bijhorende premies

De hoge prijzen van fossiele brandstoffen in afgelopen 2022 doen je mogelijk alternatieve, hernieuwbare energiebronnen overwegen. Niet alleen draag je hiermee je steentje bij tot een milieuvriendelijkere en energiezuinigere toekomst, je geniet ook van heel wat voordelen. Zoals de tijdelijke btw-verlaging en betere premievoorwaarden. Heb je concrete plannen om je verwarmingsinstallatie aan te passen? Ontdek hoe je nu bespaart.  

Lees meer

Geen aardgas of stookolie (meer)? Kies voor propaangas als alternatief met heel wat voordelen

Is er geen aardgas in je straat en zoek je een haalbaar en betaalbaar alternatief voor stookolie? Dan is propaan een perfecte keuze. Deze brandstof levert namelijk dezelfde mogelijkheden als stookolie en (klassiek) aardgas. Ook is de investering significant lager ten opzichte van een warmtepomp en stoot het minder fijnstof uit dan bijvoorbeeld hout- of pelletkachels. We zetten enkele feiten voor je op een rijtje. Gebruik ook de vergelijkingstool en ontdek welk alternatief voor stookolie het best bij jou past.

Lees meer

Energieverbruik vergelijken: wat is het gas- en elektriciteitsverbruik van een gemiddeld gezin?

Energie is al een jaar meer dan gewoonlijk hot topic. Niet onlogisch, gezien de prijzen op de energiemarkt sinds het najaar 2021 zijn geëxplodeerd. Maak jij je, net als 92% van de Belgen, zorgen over de verdere evolutie? Tijd om je energieverbruik onder de loep te nemen en je besparingspotentieel te ontdekken! Daarbij is het handig om eens te kunnen vergelijken. Maar wat is nu juist het energieverbruik van een gemiddeld gezin in België? Je ontdekt het verderop!

Lees meer

Update: Opgetrokken Mazoutcheque van 300 euro. Zo vraag je hem nog tijdig aan.

Eerder kon je als mazoutverbruiker al de Mazoutcheque aanvragen. Die diende ter compensatie van de sterk gestegen energieprijzen voor de vele gezinnen die stoken op mazout. Op 16 september 2022 werd deze verwarmingstoelage opgetrokken naar 300 euro. Ook werd de aanvraagperiode verlengd tot eind maart 2023. Ontdek hoe je je premie nog kunt aanvragen en download ook de infofolder. Zo heb je alle gegevens bij de hand.

Lees meer

Groen gas: een belangrijke speler in de energietransitie?

Minder broeikasgassen en fossiele brandstoffen, meer hernieuwbare energie, de klimaatdoelstellingen zijn een uitdaging. Met z’n allen overschakelen gebeurt niet op 1, 2, 3. Heel wat gezinnen verwarmen op aardgas. Misschien jij ook wel? Dat dit in de toekomst milieuvriendelijker kan is een feit. Hoe past gas in een duurzame toekomst? Is groen gas een goed alternatief? Wat zijn de voordelen? Ontdek het antwoord op je vragen.  

Lees meer

Claim je gratis tickets voor Wonen verbouwen & interieur 2024

Van 27 tot en met 29 januari 2024 en van 2 tot en met 4 februari 2024 vindt de beurs 'Wonen' plaats in Mechelen. In de Nekkerhal vind je tal van exposanten die je graag professioneel (ver)bouwadvies geven. Wil je erbij zijn? Download je gratis beursticket(s) en ontdek hoe je een GRATIS digitale Bouwgids kunt scoren.

Lees meer

Bezoek 'Wonen' in Mechelen voor (ver)bouwinspiratie: praktische info 2024

Van 27 tot en met 29 januari 2024 en van 2 tot en met 4 februari 2024 kun je terecht in de Nekkerhal van Mechelen voor de nieuwste editie van 'Wonen, verbouwen en interieur’. Je doet er ideeën op om te (ver)bouwen, te renoveren of om je woning opnieuw in te richten. Wil je graag je interieur opfrissen of je huis uitbreiden? Je ontdekt er de laatste trends, de nieuwste snufjes en krijgt er professioneel (ver)bouwadvies. Ontdek hier alle praktische info. 

Lees meer

Documentatie

Vraag geselecteerde brochures aan

Partners

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.