Energiewinst uit duurzame energiebronnen

Zo weinig mogelijk energie verbruiken en zoveel mogelijk duurzame energie opwekken. Het gebruik van hernieuwbare energie is een must in onze (nieuwe) woningen. Kom meer te weten over duurzame energiebronnen en energiebesparende ingrepen. 

Je opgewekte energie slim inzetten en zo besparen? Ontdek een handige energiemanager!

Met zonnepanelen zet je in op hernieuwbare energie en draag je je steentje bij aan een schone planeet. Daarnaast hoop je natuurlijk dat je investering ook wat opbrengt. Nu de terugdraaiende teller is afgeschaft, is het belangrijk om zoveel mogelijk van de energie die je opwekt, meteen te verbruiken. Kwestie van het maximum uit je zonnepanelen te halen. Ontdek hoe je dit aanpakt. 

Lees meer

Isoleren = besparen! Bereken jouw besparing met het Isolatiekompas

Is jouw woning genoeg geïsoleerd om aan de Europese energieambities 2050 te voldoen? En hoeveel kan je besparen bij het isoleren van je dak, muren of vloer? Je checkt het snel met het Isolatiekompas. Je leert meteen hoe dik je moet (na)isoleren en welke isolatieoplossing je best kiest. Eén tool, zoveel antwoorden! 

Lees meer

Je zolder isoleren: het dak, de vloer of allebei?

Wanneer je je zolder wil isoleren, vraag je je vast af: ‘Welk deel van de zolder isoleer ik best: het dak of de vloer?’ Waar veel mensen niet bij stilstaan, is dat je ook zowel het dak als de vloer kan isoleren. Alles hangt af van de functie van je zolder. 

Lees meer

Installeer zelf je Smart Home met geconnecteerde oplossingen en verbeter zo de veiligheid en het energieverbruik

De smartphone is niet meer weg te denken in ons leven. Dankzij hedendaagse technologie zijn we voortdurend verbonden, ook met onze woning. Via eenvoudige bediening thuis of op afstand verbeteren we het comfort, de veiligheid en energieprestaties in huis. Je woning transformeren tot een Smart Home maken is kinderspel. Zonder breekwerk en gedoe. Maak kennis met de Netatmo Pro producten.

Lees meer

Hoe het E-peil van je woning verlagen?

Een lagere energetische score voor je woning heeft niets dan voordelen: het is toekomstgericht, beter voor het milieu en financieel interessant. Het E-peil van je woning hangt af van diverse factoren, waaronder de gebruikte technieken. Ontdek hoe en met welke technieken je het E-peil van je woning kunt verlagen.

Lees meer

Zonnepanelen: waarom isoleren voor je zonnepanelen plaatst?

Zonnepanelen zijn een ecologische keuze, bovendien bespaar je vanaf dag één op je energiefactuur. Na ongeveer acht jaar zijn ze terugverdiend. Voor je enthousiast zonnepanelen laat plaatsen, check eerst even de staat van je dak én zorg je ervoor dat het voldoende geïsoleerd is. Ontdek waarom en krijg nuttige tips. 

Lees meer

Een warmtepomp combineren met zonnepanelen: ja of nee?

De elektriciteit die nodig is om je warmtepomp te laten werken kan je met zonnepanelen zelf produceren. Door een warmtepomp te combineren met zonnepanelen, dalen je energiekosten terwijl je zelfverbruik stijgt. Tegelijk wordt je woning grotendeels onafhankelijk van het energienet. Maar een warmtepomp combineren met zonnepanelen heeft nog meer voordelen.

Lees meer

Is een warmtepomp rendabel voor het verwarmen van mijn woning?

Veel (ver)bouwers vragen zich af of een warmtepomp rendabel is voor het verwarmen van hun woning. Het antwoord op deze vraag hangt af van de situatie. Bij nieuwbouw of een grondige renovatie is een warmtepomp de beste keuze voor verwarming en koeling. In een bestaande woning kies je beter voor een condensatieketel of een hybride toestel.

Lees meer

Documentation

Vraag geselecteerde brochures aan

Partners