Energie voor de toekomst

De hybride warmtepomp: combineer je gascondensatieketel met een warmtepomp en verbruik tot 25% minder energie

Superzuinig en ecologisch verwarmen met gas? Dat kan, door een gascondensatieketel te combineren met een warmtepomp. Een hybride warmtepomp werkt op stroom en maakt gebruik van gratis energie uit de buitenlucht. Met dit systeem bespaar je tot 25% energie in vergelijking met een gasketel alleen, bovendien stoot je tot 40% minder CO2 uit. Goed voor het milieu én je budget. Dankzij de diverse premies is je investering extra snel terugverdiend.

Lees meer

Propaan(prijs) is de primus van de klas tijdens de energiecrisis

De coronacrisis is nog maar net achter de rug of de volgende dient zich al aan. De prijzen in verschillende sectoren swingen de pan uit door het economisch herstel na de pandemie, de oorlog in Oekraïne en wereldwijde aanbodproblemen. Ook de energieprijzen delen in de klappen. Prijzen van aardgas, elektriciteit, stookolie en motorbrandstoffen zijn de afgelopen maanden enorm gestegen. Maar, wat met propaan?

Lees meer

Milieubewust verwarmen met je mazoutketel: ontdek de eerste ervaringen van Belgische gezinnen

Duurzaam verwarmen met een stookolieketel? Da’s mogelijk, zonder aanpassingen aan de bestaande verwarmingsketel. Om de CO2-uitstoot van de ketel met een derde te laten dalen, moet enkel de brandstof aangepast worden. In plaats van pure stookolie, gaat er een mix met koolstofarme brandstof in de ketel. Resultaat: je behoudt je comfort, maar verwarmt een stuk milieubewuster. Ontdek de ervaringen van de eerste gebruikers.

Lees meer

Verbod op nieuwe stookolieketels: wat betekent dit?

Vanaf 1 januari 2022 is het verboden om nog nieuwe stookolieketels te plaatsen als er een aardgasnet in de straat aanwezig is. Het gebruik van mazoutketels zal dus stilaan uitdoven. Installeer je toch een nieuwe ketel, dan kun je een boete van minstens 3000 euro krijgen. Wat houdt dit verbod in en wat zijn de alternatieven?

Lees meer

Duurzaam verwarmen in drie stappen

Duurzaam verwarmen is brandend actueel. Het is niet alleen beter voor het milieu, ook je portemonnee vaart er wel bij! Tegen 2050 wil Europa CO2-neutraal zijn, dus we moeten sowieso met z’n allen een extra inspanning leveren. Met voor 2030 een eerste streefdoel: de emissie met 55 % te verminderen ten opzichte van de uitstoot in 1990. Omdat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om van de ene dag op de andere over te schakelen naar duurzaam verwarmen, helpen we je alvast op weg.

Lees meer

Documentatie

Vraag geselecteerde brochures aan

Partners