Een klimaatbestendige, ecologische tuin

Een doordacht ontwerp, een vruchtbare bodem, een prima aanleg en een grondig onderhoud. Dé ingrediënten voor je eigen stukje natuur. Ga aan de slag met onze onderhoudstips voor de tuin en rondom je woning.

De tuintrends van 2021

2020, wat een jaar was dat …!  Een jaar waarin we wellicht voor het eerst zo intens geleefd hebben met ons gezin, zo vaak onze hond uitgelaten hebben, onze buren te veel gezien hebben, onze living versleten hebben. En tenslotte, onze tuin die we nog nooit zo hard geapprecieerd hebben en waarvan we een klein vakantieparadijsje van gemaakt hebben.

Lees meer

Klimaatbestendige verharding: een slimme keuze

Een tuinpad naar je moestuin. Een gezellig terras. Een handige oprit of parkeerplek voor je deur. Verharding in je tuin komt op verschillende plekken van pas. Maar wat dan met de waterinfiltratie? Kan je verharding nog wel verantwoorden in deze tijden van waterproblemen? Natuurlijk, er zijn talrijke opties om delen van je terrein te verharden zónder de waterdoorlaatbaarheid tegen te gaan.

Lees meer

Infiltreren, dé oplossing om slim om te gaan met je regenwater

Dat het klimaat verandert, is niets nieuw. Hevige regenbuien die wateroverlast en schade veroorzaken, komen steeds meer voor en worden afgewisseld met periodes van hitte en droogte. Om de hinder van de klimaatverandering zoveel mogelijk in te perken, streef je best naar een klimaatbestendige tuin. Met de hulp van infiltratiesystemen bijvoorbeeld. Die vangen het regenwater op en laten het weer langzaam in de bodem infiltreren. Zo vermijd jij niet alleen natte voeten, maar wordt het kostbare water ook nuttig gebruikt voor je tuin. Maak kennis met twee infiltratiesystemen. 

Lees meer

Waterbeheer in de tuin: wapen je tuin tegen droogte

Door slim om te springen met water, blijft jouw tuin in topconditie. Ook tijdens periodes van aanhoudende droogte. Hoe zorg je voor een goed waterbeheer in je tuin? Ontdek onze tips en schakel een tuinaannemer in voor de uitvoering van een actieplan op maat.

Lees meer

Je gazon in topvorm, dankzij deze tools

De juiste grasmaaier om je gazon te onderhouden heb je waarschijnlijk al. Maar je gras gezond en mooi houden, dat vergt meer inspanning dan het gras te maaien en trimmen. Hoe breng je je grasperk in topvorm? En met welke machine doe je dat gemakkelijk?

Lees meer

Maak je nu al klaar voor de volgende hete zomer

Onze zomers tellen steeds meer hittegolfdagen. De uitdaging van vandaag en morgen is dus om de binnentemperatuur in die omstandigheden onder controle te houden. Met een combinatie van zonwering en passieve koeling pakt Renson het efficiënt en duurzaam aan. 35°C of 25°C in huis? Aan jou de keuze!

Lees meer

Tips voor een beter onderhouden tuin

Af en toe in de tuin werken kan enorm ontspannen, tenminste als het onderhoud niet té veel tijd vraagt. Je wil immers ook kunnen genieten van de fauna en flora in je zelfgemaakt paradijs. Hoe maak je je tuin onderhoudsvriendelijk? We zetten je op weg met enkele basistips.

Lees meer

Documentation

Vraag geselecteerde brochures aan

Partners