Een gezond, comfortabel binnenklimaat

Badkamer, toilet of keuken renoveren? Zo voorkom je geuren en vochtproblemen (met stappenplan!)

Ga je jouw badkamer, toilet of keuken renoveren of vernieuwen? En wil je meteen ook afrekenen met vocht of geurhinder? Dan is Waves van Renson jouw compacte en slimme oplossing voor gezonde binnenlucht. Dit ventilatiesysteem voert vocht, geurtjes en eventueel ook CO2 helemaal automatisch af in één specifieke ruimte. Hello gezond binnenklimaat! Ontdek Renson Waves en leer hoe je het eenvoudig zelf installeert.

Lees meer

Ga je isoleren? Denk ook aan een goede luchtdichtheid en ventilatie

Met alleen goede isolatie heb je nog geen optimale BEN-woning. Ook een goede luchtdichtheid is belangrijk zodat warme en koude luchtstromen niet van buiten naar binnen komen en omgekeerd. In een woning die correct luchtdicht is afgewerkt, voorkom je dat warme, vochtige lucht condenseert tegen een koud oppervlak, en schimmels ontstaan. Een goede ventilatie is ook in een BEN-woning wettelijk verplicht. Want hoe beter een huis geïsoleerd en luchtdicht is gemaakt, hoe belangrijker een gezond binnenklimaat is. Ontdek oplossingen voor een goede luchtdichtheid en ventilatie. Wil je ook BEN-bouwen? Schrijf je in voor de BEN-challenge!

Lees meer

Renoveren? Denk naast isoleren ook aan ventileren

Wie renoveren zegt, denkt ongetwijfeld ook meteen aan isoleren. Alleen vergeten veel mensen dat isoleren alleen geen garantie is op gezond en comfortabel wonen. Zonder ventilatie geen verse lucht en zeker niet wanneer je je woning renoveert tot een goed ingepakt en luchtdicht huis. Ontdek de verschillende soorten ventilatiesystemen die jou een gezonde leefomgeving kunnen bieden.

Lees meer

Huisautomatisering: welke slimme toestellen en systemen kan je koppelen met Niko Home Control?

Diverse functies in je woning automatiseren, opvolgen en regelen vanop afstand? Het kan dankzij het huisautomatiseringssysteem Niko Home Control. Dankzij de handige app heb je altijd de volledige controle, waar je ook bent. De voordelen: meer comfort, meer veiligheid en een lagere energiefactuur. Welke systemen kan je allemaal koppelen aan Niko Home Control? Ontdek een overzicht en leer meer over de mogelijkheden.

Lees meer

Wat kost een ventilatiesysteem? (met concrete voorbeelden!)

Omdat we onze woningen steeds beter isoleren, is een goede ventilatie zo goed als onmisbaar geworden. Zonder een geschikt ventilatiesysteem kan er namelijk geen frisse lucht aangevoerd worden en kan de gebruikte of vervuilde lucht niet weg. Daarom gebruikt men bij de bouw of verbouwing van een woning steeds vaker een centraal ventilatiesysteem. Maar hoeveel kost zoiets precies? En wat bepaalt de aankoopprijs van een ventilatiesysteem?

Lees meer

Documentatie

Vraag geselecteerde brochures aan

Partners