Duurzame oplossingen voor je bouwproject

Hoe écht duurzaam bouwen? Ontdek 9 gouden tips.

Duurzaam bouwen is bouwen voor het leven. Echt duurzame woningen zijn energiezuinig, gezond om in te wonen en bieden volop wooncomfort. Ze zijn toekomstbestendig en gaan een leven lang mee. Bovendien dragen ze bij tot een lagere CO2-uitstoot en een betere leefomgeving. Maar hoe begin je met duurzaam bouwen? Met onze 9 gouden tips creëer je een duurzame woning en investeer je tegelijk in een gezonde toekomst voor jou en het milieu. Bouw slim, bouw duurzaam! 

Lees meer

Waarom je gevels isoleren met een ETICS-systeem?

Isolatie blijft een heel actueel onderwerp, zeker nu de regelgeving steeds strenger wordt. Misschien heb je al gehoord van ETICS, de afkorting voor ‘External Thermal Insulation Composite System’. Een ETICS-systeem, ook wel buitengevelisolatiesysteem genoemd, wordt toegepast aan de buitenschil van een gebouw om de energieprestaties van zowel nieuwe als bestaande gebouwen te verbeteren. Wat houdt ETICS precies in, en waarom zou je het overwegen voor jouw bouw- of renovatieproject? Duik samen met ons in de boeiende wereld van ETICS. 

Lees meer

Energiemonitoring: de kortste weg naar meer controle en lagere energiekosten

De schommelende energieprijzen, de toegenomen populariteit van hernieuwbare energie, de komst van de digitale meter en het capaciteitstarief … Er beweegt van alles op het vlak van energie. Wil jij je energieverbruik en bijhorende kosten binnen de perken houden? Ontdek dan hoe je je verbruik nauwlettend opvolgt, het slim beheert en zo gericht bespaart. Een dienst zoals Luminus EnergyControl Monitor zorgt voor alle inzichten die je nodig hebt!

Lees meer

Je woning energiezuiniger maken? Doe de BENOvatietest, ontdek de verbeterpunten en hoe je je BENOvatie aanpakt.

Wanneer de koudere dagen voor de deur staan, beseffen we weer hoe belangrijk een energiezuinig huis is. Wil je besparen op torenhoge energiekosten? Dan is je woning BENOveren een goede zet. Maar wat doe je eerst? De BENOvatietest op www.MijnBENOvatie.be toont je de weg. Ontdek hoe je je energiekosten kan verlagen en hoeveel je bespaart door te isoleren en in energiezuinige technieken te investeren. 

Lees meer

Minder snel koude voeten in huis? Kies voor goede vloerisolatie en bespaar

Naast je dak en je muren kun je ook je vloer isoleren voor een BEN-woning. Een geïsoleerde vloer voelt veel comfortabeler aan, en je hebt minder snel koude voeten. Wist je dat een niet-geïsoleerde vloer een oppervlaktetemperatuur van ongeveer 11 °C heeft zelfs bij een binnentemperatuur van 22 °C? Dankzij een goede vloerisolatie stijgt de temperatuur naar gemiddeld 20 °C. Doordat de stralingstemperatuur van je vloer verhoogt, bereik je gemakkelijker de comforttemperatuur. Daardoor kan je 1 tot 3 °C minder stoken om hetzelfde warmtegevoel te krijgen. Goed voor je portemonnee! Wil je ook BEN bouwen? Schrijf je in voor de BEN-challenge!

 

Lees meer

Documentatie

Vraag geselecteerde brochures aan