Duurzaam verwarmen

Op zoek naar een duurzame manier om te verwarmen? Bestaande en hernieuwbare energiebronnen dragen hun steentje bij. Ontdek hoe innovatieve oplossingen helpen bij het inzetten van duurzame energie op korte en lange termijn.

Deze duurzame verwarmingsoplossingen zijn een upgrade voor je woning

Heb je ook zo’n hoge stookkosten? De kans is groot dat dit veroorzaakt wordt door een verouderde verwarmingsketel en/of een slecht geïsoleerde woning. Niet alleen gaat zo een groot deel van je spaargeld in rook op, ook stoot je te veel CO2 uit wat schadelijk is voor het milieu. Tijd om dit aan te pakken! Welke duurzame verwarmingsinstallaties kun je zoal inschakelen om energie te besparen en een steentje bij te dragen voor het milieu? We stellen ze kort aan je voor.

Lees meer

De hybride gasketel: energiezuinig en toekomstproof verwarmen zonder risico’s

Duurzaam en efficiënt verwarmen door gebruik te maken van hernieuwbare energie, het lijkt je wel wat. Maar een warmtepomp bijvoorbeeld, is niet goedkoop. Waarom ga je niet voor een hybride verwarmingsoplossing? Een hybride combinatie van een gascondensatieketel met een elektrische warmtepomp is goedkoper dan een volledige warmtepomp én makkelijker te installeren. Ontdek deze voordelige combo en leer wat jij te winnen hebt.

Lees meer

Zonnepanelen: waarom isoleren voor je zonnepanelen plaatst?

Zonnepanelen zijn een ecologische keuze, bovendien bespaar je vanaf dag één op je energiefactuur. Na ongeveer acht jaar zijn ze terugverdiend. Voor je enthousiast zonnepanelen laat plaatsen, check eerst even de staat van je dak én zorg je ervoor dat het voldoende geïsoleerd is. Ontdek waarom en krijg nuttige tips. 

Lees meer

Is een warmtepomp rendabel voor het verwarmen van mijn woning?

Veel (ver)bouwers vragen zich af of een warmtepomp rendabel is voor het verwarmen van hun woning. Het antwoord op deze vraag hangt af van de situatie. Bij nieuwbouw of een grondige renovatie is een warmtepomp de beste keuze voor verwarming en koeling. In een bestaande woning kies je beter voor een condensatieketel of een hybride toestel.

Lees meer

Produceer met een warmtepompboiler energiezuinig warm water

Ga je bouwen of verbouwen? Zorg naast het verwarmen en verkoelen met hernieuwbare energie ook voor dat je kan terugvallen op een efficiënte manier om sanitair warm water te voorzien. Ontdek waarom het gebruik van een energiezuinige warmtepompboiler verwarmen efficiënter maakt.

Lees meer

Ontdek alles over hernieuwbare energie in je woning

Ga je bouwen of verbouwen, dan klinkt de term ‘hernieuwbare energie’ je waarschijnlijk niet vreemd in de oren. Niet met hernieuwbare energie te verwarmen, dat kan je je tegenwoordig moeilijk voorstellen. Maar wat houdt verwarmen met hernieuwbare energie juist in? En wat betekent dat voor jouw project? Daikin helpt je graag op weg.

Lees meer

Een warmtepomp combineren met zonnepanelen: ja of nee?

De elektriciteit die nodig is om je warmtepomp te laten werken kan je met zonnepanelen zelf produceren. Door een warmtepomp te combineren met zonnepanelen, dalen je energiekosten terwijl je zelfverbruik stijgt. Tegelijk wordt je woning grotendeels onafhankelijk van het energienet. Maar een warmtepomp combineren met zonnepanelen heeft nog meer voordelen.

Lees meer

Verwarmen met waterstof dankzij Viessmanns H2ready-ketels

Viessmann stoomt zich klaar voor een duurzame toekomst en zet resoluut in op de trends van vandaag. Zo werken ze aan gasketels op waterstof en verschijnt er dit jaar de Vitocharge, de nieuwe thuisbatterij. Ze gaan ook verder met de geconnecteerde oplossingen om de duurzaamheid van de installaties te verbeteren. Vanaf 22 februari begint ‘Ontmoet onze expert’, waarbij je live advies kan inwinnen van Viessmann-experten.

Lees meer

Duurzaam verwarmen: maak van je huis een lage emissiezone

Investeren in duurzame energie loont. Heb jij bijvoorbeeld nog een niet-condenserende gas- of stookolieketel? Dan kun je met een condenserend verwarmingstoestel tot 30% energie besparen. Maar er is meer, veel meer. Ontdek de nieuwste duurzame verwarmingsoplossingen en doe je voordeel!

Lees meer

Documentation

Vraag geselecteerde brochures aan

Partners