Duurzaam (ver)bouwen voor de toekomst

Wienerberger pakt uit met ingrijpende initiatieven rond duurzaamheid

Wienerberger zet in op een brede range aan initiatieven om een antwoord te bieden op de uitdagingen op het vlak van duurzaamheid en circulariteit waar de bouwsector vandaag voor staat. De fabrikant sluit zo de kringlopen in de productie, stimuleert circulair materiaalgebruik vanuit hergebruik en recyclage en beperkt de CO2-uitstoot. Het huidige hoogtepunt in deze transitie is de ingebruikname van een nieuwe CO2-neutrale productielijn op de site in Kortemark.

Lees meer

Geen aardgas in je straat? Verwarm koolstofvrij met (bio)propaan

De Belgische overheid streeft er samen met Europa naar om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met minstens 55% te doen dalen. Aangezien de verwarming van woningen verantwoordelijk is voor bijna 22% van de totale broeikasgasuitstoot, wordt koolstofvrij verwarmen des te belangrijker. Toch is dit niet altijd vanzelfsprekend. Bovendien zijn heel wat woningen zijn niet aangesloten op het aardgasnet. In deze off-grid gebieden moet je met een alternatieve oplossing komen om je woning milieuvriendelijker te verwarmen.

Lees meer

De hybride warmtepomp: combineer je gascondensatieketel met een warmtepomp en verbruik tot 25% minder energie

Superzuinig en ecologisch verwarmen met gas? Dat kan, door een gascondensatieketel te combineren met een warmtepomp. Een hybride warmtepomp werkt op stroom en maakt gebruik van gratis energie uit de buitenlucht. Met dit systeem bespaar je tot 25% energie in vergelijking met een gasketel alleen, bovendien stoot je tot 40% minder CO2 uit. Goed voor het milieu én je budget. Dankzij de diverse premies is je investering extra snel terugverdiend.

Lees meer

Documentatie

Vraag geselecteerde brochures aan