Wienerberger zet in op een brede range aan initiatieven om een antwoord te bieden op de uitdagingen op het vlak van duurzaamheid en circulariteit waar de bouwsector vandaag voor staat. De fabrikant sluit zo de kringlopen in de productie, stimuleert circulair materiaalgebruik vanuit hergebruik en recyclage en beperkt de CO2-uitstoot. Het huidige hoogtepunt in deze transitie is de ingebruikname van een nieuwe CO2-neutrale productielijn op de site in Kortemark.
Ook benieuwd hoe rendabel thuisbatterijen zijn in combinatie met zonnepanelen? Er circuleren tal van opinies, maar het is een feit: de bundeling van de twee installaties wordt steeds interessanter. Zeker met het capaciteitstarief dat er op termijn aankomt. We praten je graag bij voor een klare kijk op de kwestie.
De Belgische overheid streeft er samen met Europa naar om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met minstens 55% te doen dalen. Aangezien de verwarming van woningen verantwoordelijk is voor bijna 22% van de totale broeikasgasuitstoot, wordt koolstofvrij verwarmen des te belangrijker. Toch is dit niet altijd vanzelfsprekend. Bovendien zijn heel wat woningen zijn niet aangesloten op het aardgasnet. In deze off-grid gebieden moet je met een alternatieve oplossing komen om je woning milieuvriendelijker te verwarmen.
Om duurzaam te (ver)bouwen, investeer je best in efficiënte, energiezuinige oplossingen. Naast isolatie, spelen je ramen en deuren een belangrijke rol in de algemene isolatiewaarde van je woning. Op zoek naar slanke, uitstekend isolerende ramen? Maak kennis met kunststofprofielen die je energieverbruik drastisch doen dalen en prima passen bij een hedendaagse bouwstijl.
Superzuinig en ecologisch verwarmen met gas? Dat kan, door een gascondensatieketel te combineren met een warmtepomp. Een hybride warmtepomp werkt op stroom en maakt gebruik van gratis energie uit de buitenlucht. Met dit systeem bespaar je tot 25% energie in vergelijking met een gasketel alleen, bovendien stoot je tot 40% minder CO2 uit. Goed voor het milieu én je budget. Dankzij de diverse premies is je investering extra snel terugverdiend.
Wordt er nieuw sanitair in je nieuwbouwwoning of verbouwing geplaatst? Dan kiezen de meeste mensen voor kwaliteitsvolle materialen, geïnstalleerd volgens de regels van de kunst. Maar heb je ook al eens aan jouw waterkwaliteit gedacht? Ontdek hieronder waarom ook waterbehandeling een belangrijke rol speelt in je sanitaire installatie.
De energieprijzen zijn enorm gestegen en een daling hoeven we niet meteen te verwachten. Kun je dan helemaal niets doen? Toch wel. Door te BENOveren. Hiermee haal je je verbruik naar beneden, bespaar je op lange termijn en draag je je steentje bij tot het milieu. Benieuwd hoe je dit praktisch aanpakt? Dat ontdek je op www.mijnBENOvatie.be. Ontdek de hulpmiddelen voor een lagere energiefactuur.
Hoeveel warmte verliest je woning? Om de warmteverliezen te bepalen houdt men rekening met het isolatiemateriaal, maar ook met de andere onderdelen zoals de buitenmuren of het dak. Ontdek innovatieve oplossingen om je buitenmuren efficiënt te isoleren. Wil je ook BEN bouwen? Schrijf je in voor de BEN-challenge!
Koester je verbouwplannen en heb je nood aan inspiratie? Op 15 mei 2022 kun je tijdens de nieuwe (nationale) editie van de Renovatiedag binnenkijken in tal van toekomstgerichte verbouwingen. Bovendien ontdek je er ook het verhaal van de architect en de bewoners. Benieuwd? Ontdek de deelnemende projecten, de praktische info en registreer je bezoek.