Duurzaam bouwen voor nu en de toekomst

Zonnepanelen installeren in 2023: een goede investering?

De energieprijzen schommelen, tegelijk zijn zonnepanelen goedkoper dan ooit. Is dit hét moment om overstag te gaan en zelf je stroom te gaan produceren? In dit artikel ontdek je hoe rendabel zonnepanelen zijn in 2023, wat de gemiddelde terugverdientijd is en welke subsidies en steunmaatregelen er nog zijn. Bereken alvast hier de kostprijs en terugverdientijd voor jouw situatie, volledig vrijblijvend. Snelle beslissers krijgen een beurskorting van 10%. Hoppa!

Lees meer

Energiemonitoring: de kortste weg naar meer controle en lagere energiekosten

De schommelende energieprijzen, de toegenomen populariteit van hernieuwbare energie, de komst van de digitale meter en het capaciteitstarief … Er beweegt van alles op het vlak van energie. Wil jij je energieverbruik en bijhorende kosten binnen de perken houden? Ontdek dan hoe je je verbruik nauwlettend opvolgt, het slim beheert en zo gericht bespaart. Een dienst zoals Luminus EnergyControl Monitor zorgt voor alle inzichten die je nodig hebt!

Lees meer

BENOvatietips voor een lagere energiefactuur: isoleren en energiezuinige technieken. Ontdek de premies.

Zoek je een manier om je energiekosten te verlagen? Tip: begin te BENOveren. Pak je woning grondig aan, zo investeer je in je wooncomfort en een zuinigere toekomst. Hoeveel kun je concreet besparen door je dak, muren, ramen en vloer te isoleren? Welke aanpassingen kun je doen in je technieken? Welke premies kun je hiervoor aanvragen? Ontdek de BENOvatietips voor een lagere energiefactuur.

Lees meer

Platdakbedekking Leadax Roov: afval krijgt een tweede leven als circulaire oplossing

Op zoek naar een duurzame oplossing voor je plat dak? Dan zit je goed met de revolutionaire platdakbedekking Leadax Roov van Wienerberger. Om te beginnen wordt deze gemaakt uit gerecycleerde PVB-folies uit de glasindustrie. Het hergebruik van dit materiaal, gecombineerd met het lage en duurzame energieverbruik tijdens de productie beperkt de milieu-impact. Verder heeft ook de witte kleur tal van duurzame troeven. En last but not least: Leadax Roov is 100% circulair. Na zijn levensduur kan het materiaal volledig verwerkt worden tot een nieuwe platdakbedekking met dezelfde kwaliteit.

Lees meer

Je woning energiezuiniger maken? Isoleer en renoveer je gevels tegelijk, met een Sto-gevelsysteem.

Je woning verwarmen is allesbehalve goedkoop. Is jouw woning niet goed geïsoleerd? Dan betaal je bovendien voor energie waar je niets aan hebt. Dat kan beter. Eerst isoleer je je dak, daarna pak je je gevels aan. Met een gevelsysteem van Sto voorkom je dat er zo’n 20% van de warmte in huis, ontsnapt via de muren. Bovendien krijgen je gevels een nieuwe look naar keuze. Een echte gevel make-over!

Lees meer

Je woning renoveren voor de toekomst? Stel je vragen aan de BENOvatie-experts

Ga je renoveren? Dan zit je vast met heel wat vragen. Zeker wanneer je je woning voor de toekomst en een gunstiger EPC-label moet klaarstomen. Alle info over slim en doordacht renoveren vind je op www.MijnBENOvatie.be terug. Op 21 maart werd het eerste online event ‘BENOvatie-experts live’ georganiseerd. Toekomstige verbouwers konden er met al hun vragen terecht bij professionals. En voortaan kun je dat ook via de website.

Lees meer

Documentatie

Vraag geselecteerde brochures aan

Partners