Duurzaam bouwen en energieverbruik

Verouderde verwarmingssystemen verslinden veel geld en energie. Zeker nu de energieprijzen stijgen is dit een onnodige kost. Bovendien hebben ze een grote impact op het milieu. Wil je graag kosten besparen en/of overschakelen naar een duurzaam verwarmingssysteem? Lees enkele van onze adviezen.

Besparen op je energiekosten? Verbouw en woon duurzamer en energie-efficiënt

De energiekostprijzen zijn snel en fiks gestegen, waardoor de eindafrekening voor energie voor veel mensen een zware dobber dreigt te worden. De Vlaamse regering heeft daarom enkele maatregelen getroffen. Maar daarnaast het is ook verstandig om je eigen energieverbruik onder de loep te nemen en naar de toekomst toe enkele aanpassingen door te voeren om zo je energiekosten te beperken. We zetten enkele tips en mustreads voor je op een rijtje.

Lees meer

Combineer hernieuwbare en hybride energieoplossingen ook met propaan

Van Belgen wordt wel eens gezegd dat ze geboren worden met een baksteen in de maag. En niets is minder waar, daarvan getuigen de vele nieuwbouwprojecten in het straatbeeld. De steeds strenger wordende EPB-eisen maken het er alleszins niet eenvoudiger op en hebben een grote impact op de keuze van je verwarmingsinstallatie, want een minimumaandeel hernieuwbare energie is nu eenmaal een must. In Vlaanderen wordt de opbrengst van fotovoltaïsche zonnepanelen niet meer vergoed via de terugdraaiende teller, in Wallonië voorlopig wel nog. Maar welke impact heeft dit op onze verwarmingskeuze vandaag en in de nabije toekomst?

Lees meer

Duurzaam bouwen? Met propaangas ben je klaar voor de toekomst.

Duurzaam wonen en bouwen, zijn begrippen die de laatste jaren onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en niet meer weg te denken zijn uit onze samenleving. Zo wordt er meer en meer gekozen voor duurzame bouwmaterialen. Een van de voornaamste voorwaarden voor duurzaam bouwen is een woning die draait op schone en zuinige energie. Ontdek hoe propaangas hier een rol in kan spelen.

Lees meer

Renoveren? Leer liever BENOveren op www.mijnBENOvatie.be

Wil je je renovatieplannen naar een hoger niveau tillen? Dan kies je best voor BENOveren. Door slim en beter te renoveren verlaag je je energiefactuur, draag je je steentje bij voor het milieu, verhoog je je wooncomfort en de waarde van je woning. Benieuwd hoe je dit in de praktijk toepast? Dat leer je op www.mijnBENOvatie.be. Ga mee op ontdekking. 

Lees meer

Documentation

Vraag geselecteerde brochures aan

Partners