Duurzaam bouwen = besparen

Tendens: verwarmen op propaangas. Hoe gaat een installatie in zijn werk?

Duurzaam bouwen en verbouwen wordt nu steeds belangrijker. En een zo laag mogelijke energievraag voor de verwarming van zowel je woning als je sanitair warm water spelen hierin een cruciale rol. Vandaar ook de stijgende populariteit van de warmtepomp de afgelopen jaren. Maar de impact van de recente afschaffing van de terugdraaiende teller en ook de zware investeringskosten van een dergelijke installatie zijn nu niet meer te ontkennen. Er is een tendens naar het combineren van een fossiele brandstof, zoals propaangas, met een hernieuwbare toepassing.

Lees meer

Isoleren = besparen! Bereken jouw besparing met het Isolatiekompas

Is jouw woning genoeg geïsoleerd om aan de Europese energieambities 2050 te voldoen? En hoeveel kan je besparen bij het isoleren van je dak, muren of vloer? Je checkt het snel met het Isolatiekompas. Je leert meteen hoe dik je moet (na)isoleren en welke isolatieoplossing je best kiest. Eén tool, zoveel antwoorden! 

Lees meer

Op zoek naar een duurzame oplossing voor je ramen en deuren?

Reynaers Aluminium wil de leef- en werkomgeving van mensen verbeteren, vandaag én in de toekomst. Duurzaamheid staat voorop. Hun producten maken gebouwen bijzonder energie-efficiënt, zijn 100% recycleerbaar en gaan een leven lang mee. Ook binnen de werking van het bedrijf leveren ze continu duurzame inspanningen. Ontdek hoe Reynaers Aluminium zich elke dag inzet voor een duurzame wereld.

Lees meer

Duurzaam (ver)bouwen: isoleer grondig voor een laag energieverbruik

Duurzaam (ver)bouwen is een must, en lang niet alleen omdat de overheid het promoot. Het is voordelig voor het milieu, je comfort én je budget. Je bespaart op je energiefactuur, terwijl je comfort erop vooruitgaat. Voorwaarde is wel dat je je project op de juiste manier aanpakt. De belangrijke eerste stap? Isoleren! En dan hebben we het niet alleen over dakisolatie. Om grote warmteverliezen tegen te gaan, heb je ook gevelisolatie nodig.

Lees meer

Bouw voor de toekomst met prefabbeton

ETIB/Concrete House uit Olen is al vele jaren gespecialiseerd in kelderbouw en toonaangevend in de constructie van prefab woningen en kantoorgebouwen in beton. Om aan de top te blijven investeert het bedrijf voortdurend in innovatie en kwaliteit. “Zo fabriceren we sinds kort het grootste deel van onze betonnen wanden zelf”, zegt gedelegeerd bestuurder Steven Van Olmen. “Hierdoor winnen we enorm aan flexibiliteit én leveren we aan dezelfde prijs wanden die kwalitatief een stuk beter zijn.”

Lees meer

De hybride warmtepomp: combineer je gascondensatieketel met een warmtepomp en verbruik tot 25% minder energie

Superzuinig en ecologisch verwarmen met gas? Dat kan, door een gascondensatieketel te combineren met een warmtepomp. Een hybride warmtepomp werkt op stroom en maakt gebruik van gratis energie uit de buitenlucht. Met dit systeem bespaar je tot 25% energie in vergelijking met een gasketel alleen, bovendien stoot je tot 40% minder CO2 uit. Goed voor het milieu én je budget. Dankzij de diverse premies is je investering extra snel terugverdiend.

Lees meer

Gevel en dak: een belangrijke esthetische en praktische keuze

Je gevel en je dak zijn het visitekaartje van het huis. Ze zijn niet alleen de eerste elementen van je woning die opvallen, ze moeten je ook beschermen tegen koude en vocht. Het uitzicht bepaalt ook voor een groot deel de waarde van je woning als je die later zou willen verkopen. Tegenwoordig kan zowat alles wat gevel en dak betreft, volledig volgens eigen smaak en voorkeur. Je kiest best voor materialen die tijdloos mooi zullen blijven. Zoals bakstenen en kleidakpannen. Of voor designgevels een metaalsoort zoals aluminium. Ontdek enkele kwaliteitsvolle en duurzame materialen. Wil je ook BEN bouwen? Schrijf je in voor de BEN-challenge!

Lees meer

Documentatie

Vraag geselecteerde brochures aan