DIY - Zelfbouw technieken

Ben je een beetje handig en heb je wat technisch inzicht? Dan zijn er klussen die je gerust zelf kunt doen om kosten te besparen. Zoals het plaatsen van nieuwe technieken of het plaatsen van een plat dak! Zoek je zelf alles uit of laat je je begeleiden door een zelfbouwadviseur? Volg onze leidraad aan DIY-artikels.

Zelf je elektriciteit plaatsen: dit mag je ook niet vergeten

Wanneer (ver)bouwers ervoor kiezen om hun technieken zelf te installeren, dan spant ‘elektriciteit plaatsen’ de kroon. Zie je dit ook wel zitten? Dan kun je alleen aan de slag of rekenen op de hulp van zelfbouw met begeleiding. Wat mag je, naast de technische zaken voor je elektrische installatie, niet vergeten? We zetten het alvast voor je op een rijtje.  

Lees meer

Duurzaam renoveren via zelfbouw: laat je inspireren door deze doe-het-zelver

De woning van Adam staat er al sinds 1950, maar lijkt wel een nieuwbouw. Achter de strakke witte gevels schuilt een oergezellig, eigentijds interieur met industriële toetsen en houtaccenten. Ook alle technieken in de woning zijn up-to-date. De zelfstandige dakwerker uit Alken plaatste ze allemaal zelf en in een recordtijd, met wat hulp van Easykit.

Lees meer

Plaats je elektrisch verdeelbord correct en op de juiste plaats

Zelf je elektriciteit leggen? Daar hoort ook het installeren van het elektrisch verdeelbord bij. Een zeer technische fase waarbij een juiste plaatsing cruciaal is. Ruban Zelfbouw, de zelfbouwfirma met expertise in het leggen van elektriciteit, verklapt hoe en waar je best een verdeelbord installeert.

Lees meer

Je zolder isoleren: het dak, de vloer of allebei?

Wanneer je je zolder wil isoleren, vraag je je vast af: ‘Welk deel van de zolder isoleer ik best: het dak of de vloer?’ Waar veel mensen niet bij stilstaan, is dat je ook zowel het dak als de vloer kan isoleren. Alles hangt af van de functie van je zolder. 

Lees meer

Hoe zelf dakbedekking plaatsen op je plat dak?

Voor klussen aan je dak schakel je een dakwerker in, toch? Niet als het over een plat dak gaat!
Dat kun je makkelijk zelf van dakbedekking voorzien, met behulp van een zelfbouwpakket. Daarmee bespaar je tot 50% op je dakfactuur! Ontdek snel hoe het werkt.

Lees meer

Documentatie

Vraag geselecteerde brochures aan