Correct ventileren, dat lucht op

Wat kost een ventilatiesysteem? (met concrete voorbeelden!)

Omdat we onze woningen steeds beter isoleren, is een goede ventilatie zo goed als onmisbaar geworden. Zonder een geschikt ventilatiesysteem kan er namelijk geen frisse lucht aangevoerd worden en kan de gebruikte of vervuilde lucht niet weg. Daarom gebruikt men bij de bouw of verbouwing van een woning steeds vaker een centraal ventilatiesysteem. Maar hoeveel kost zoiets precies? En wat bepaalt de aankoopprijs van een ventilatiesysteem?

Lees meer

Je woning renoveren? Vergeet niet te ventileren!

Wie denkt ‘renoveren’, zegt spontaan ‘isoleren’! En dat is in tijden met torenhoge energiefacturen en steeds strenger wordende energie- en renovatienormen niet meer dan normaal. Goed isoleren en luchtdicht verbouwen is meer dan aanbevolen, maar niet zonder ook ventilatie te voorzien. Veel mensen beseffen niet hoe vervuild de lucht in hun woning is. Het is een mengelmoes van uitgeademde lucht vol CO2, vocht en schadelijke chemische stoffen. Ververs je de lucht in je woning continue met de slimme ventilatiesystemen van Renson, die zich volautomatisch aanpassen aan jouw (manier van) leven, dan zorg je ervoor dat je gezond en comfortabel kunt wonen. Zeker in de slaapkamer en de natte ruimtes (badkamer, toilet, keuken) is de nood het hoogst. Nieuwbouw of renovatie, bij Renson vind je altijd ventilatie-oplossing op maat.

Lees meer

Ventilatie in de badkamer: welke oplossing kiezen

Na een hete douche of een lang bad maakt je badkamer je duidelijk hoe belangrijk het is om de binnenluchtkwaliteit op peil te houden. Zwarte stippen op het plafond of een aangedampte spiegel kunnen leiden tot schimmelvorming, afbladderende verf, vochtige muren, kwalijke geurtjes … Maar ook tot ernstige gezondheidsklachten. Laat het niet zover komen en leer hoe je een gezond binnenklimaat bekomt in je badkamer.

Lees meer

Documentation

Vraag geselecteerde brochures aan

Partners