Anders verwarmen en koelen

De renovatieplicht en je verwarmingsketel, dit moet je weten

In Vlaanderen ben je vanaf 1 januari 2023 verplicht om na aankoop van een woning met EPC-label E of F, binnen de 5 jaar te renoveren naar een EPC-label D of beter. Verwarming speelt ook een rol bij het energieverbruik van je woning. Welk gevolg heeft de renovatieplicht voor je verwarmingsinstallatie op mazout? All-In Tank Service verduidelijkt.

Lees meer

Bouwen zonder aardgasaansluiting? Geen probleem!

Mensen die gaan bouwen op een perceel in een straat zonder aardgasaansluiting vrezen dat hun opties voor een energiebron zich beperken tot een installatie op stookolie of een warmtepomp. Minder milieuvriendelijk of met een stevige investeringskost. Vaak wordt er niet gedacht aan propaangas, want dat zit in gasflessen en dient voor te koken of om mee te kamperen. Of toch niet? Ontdek of propaangas als energiebron mogelijk is voor jouw nieuwe woning

Lees meer

Airco kiezen: welke airco past bij mij? (met bespaartip!)

Nooit meer puffen in huis tijdens de zomermaanden, het is een aantrekkelijk idee. Met een airco blijft het zelfs op snikhete dagen lekker koel in je woning. Maar welk type airco kies je best? En welk vermogen heb je nodig? Ontdek tips voor je aankoop en krijg persoonlijk advies van de Solyd-specialisten. Koop je je kwalitatieve airco bij Solyd en installeer je die zelf, dan kan je tot meer dan 50% besparen op de kosten van jouw project. Ook als je geen ervaring hebt.

Lees meer

Geen aardgas of stookolie (meer)? Kies voor propaangas als alternatief met heel wat voordelen

Is er geen aardgas in je straat en zoek je een haalbaar en betaalbaar alternatief voor stookolie? Dan is propaan een perfecte keuze. Deze brandstof levert namelijk dezelfde mogelijkheden als stookolie en (klassiek) aardgas. Ook is de investering significant lager ten opzichte van een warmtepomp en stoot het minder fijnstof uit dan bijvoorbeeld hout- of pelletkachels. We zetten enkele feiten voor je op een rijtje. Gebruik ook de vergelijkingstool en ontdek welk alternatief voor stookolie het best bij jou past.

Lees meer

Tendens: verwarmen op propaangas. Hoe gaat een installatie in zijn werk?

Duurzaam bouwen en verbouwen wordt nu steeds belangrijker. En een zo laag mogelijke energievraag voor de verwarming van zowel je woning als je sanitair warm water spelen hierin een cruciale rol. Vandaar ook de stijgende populariteit van de warmtepomp de afgelopen jaren. Maar de impact van de recente afschaffing van de terugdraaiende teller en ook de zware investeringskosten van een dergelijke installatie zijn nu niet meer te ontkennen. Er is een tendens naar het combineren van een fossiele brandstof, zoals propaangas, met een hernieuwbare toepassing.

Lees meer

Welke cv-ketel moet ik kopen voor mijn woning?

Van plan om je woning te voorzien van een nieuwe cv-installatie? Of is het tijd dat je oude verwarmingsketel vervangen wordt? Dan is het van groot belang om de juiste cv-ketel te kiezen voor je woning. Dankzij het brede assortiment cv-ketels op de markt, is die keuze niet altijd zo evident. De specialisten van Solyd vertellen je waar je op moet letten en welke aspecten een belangrijke factor zijn bij het kopen van een de juiste cv-ketel.

Lees meer

Vloerverwarming plaatsen: hoe een legplan op maat opstellen?

Wil je vloerverwarming plaatsen in je woning, dan heb je een goed legplan nodig. Op de plattegrond zie je onder meer hoe de verwarmingsbuizen aangelegd moeten worden in de ruimte. Als je je vloerverwarming bestelt bij Solyd Zelfbouw, dan tekenen hun specialisten jouw legplan op maat uit. Plaats je bovendien zelf je vloerverwarming met hun begeleiding, dan hoef je geen professional in te huren. Een stevige besparing!

Lees meer

Documentatie

Vraag geselecteerde brochures aan

Partners

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.