Tuinarchitect in actie

Geplaatst in Tuin > Rondom het huis.

Werken met een tuinarchitect is leuk, leerzaam, en je krijgt er een héél andere tuin door. Aangezien c00kie gevraagd had om een aantal 'uitdagende' zaken toe te voegen voor de kinderen, kwam ik op het idee van een knuppelpad. Een knuppelpad, dat ik nog nooit op deze manier in de tuin verwerkt had, nog nooit had ik dit boven een gracht laten lopen...  Ik was dan ook aangenaam verrast toen c00kie mij doodleuk kwam vertellen dat hij dat volledig had uitgevoerd, zelfs volgens plan, over de gracht...

Ik wou het dan ook testen, en c00kie vond er niet beter om op de step van zijn oudste zoon in mijn handen te duwen... Dit is het resultaat, met de commentaar... van die oudste zoon :p.

Meer nieuws van Luk Vrebosch - Tuinarchitect

Hoe kom je tot een mooie groene gazon
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis.

Zelf gras zaaien? Hoe begin je er aan?

Gras zaaien, een gazon aanleggen... Ook al zijn we niet zo zot op een grasmat als de Britten, we willen toch ook wel een mooi gazonnetje aan ons huis. Kinderen kunnen er ravotten, huisdieren kunnen er rondlopen. Maar hoe bekomen we nu het beste resultaat, hoe kun je nu zelf zorgen dat je een mooie grasmat krijgt? Hieronder volgt de uitleg, met eventuele foto's erbij en de nodige materialen.

Dode boom
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis.

Bomen verdienen beter

Naar aanleiding van een forumtopic dat gestart is, ben ik eventjes in de pen gekropen, en heb ik de toestemming gekregen om van onze Luk(anar) een stukje van zijn blog over te nemen.  Moraal van het verhaal, geef bomen de kans om boom te zijn, en als je bomen wil snoeien of rooien, zorg dan in godsnaam dat je weet waar je mee bezig bent.  Als je het niet weet, vraag dan raad aan een professional want met snoeiwerk of rooiwerk van bomen, kunnen er stevige ongelukken gebeuren!!