Het knuppelpad: verhoog de funfactor van je tuin

In dit filmpje zie je een filmpje van een kind dat met een step het knuppelpad afgaat. Dit knuppelpad is geïntegreerd in onze tuin, zodat de kindjes kunnen lopen, fietsen, steppen,...  Het is nog niet helemaal afgewerkt, maar het is wel duidelijk hoe het er uitziet!

Wat is een knuppelpad?

Een knuppelpad is een houten pad, dat nourmaal gebruikt wordt in moerassig gebied of bij kwetsbare natuur, zodat mensen zonder problemen en zonder beschadiging aan de natuur, dit gebied kunnen doorkruisen.  

Integratie van een knuppelpad in een tuin?

Tijdens de voorbereidende gesprekken om een plan te hebben voor hun tuin, werd al snel duidelijk dat Tom & Nele een deel van de tuin gerust wilden opofferen voor hun kinderen. Het woord opofferen is hier héél zwaar uitgedrukt, want een tuin mag mooi zijn, maar een tuin moet of mag toch ook nog wel iets speels hebben.  Omdat er rond de tuin ook nog eens een gracht ligt, kwam bij Luk het idee om hier wel iets mee te doen.  En ja hoor, bij het eerste voorontwerp stak er al een knuppelpad in, dat direct bij Tom & Nele in de smaak viel.  Ook al werd het plan gemaakt om in héél kleine stapjes uit te voeren, werd dit knuppelpad vrijwel direct aangelegd. Het resultaat zie je in bovenstaand filmpje...  

Ontwerp is van tuinarchitect Luk Vrebosch, de uitvoering is gebeurd door Tom Vercauteren aka c00kie op bouwinfo.be...  

Oh ja... Luk heeft zelf ook ooit geprobeerd om van dit knuppelpad af te gaan... Het restultaat van de tuinarchtitect in actie op een knuppelpad vind je hier!