Animatie film Warmtepompen MASSER

Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Een MASSER warmtepomp verplaatst warmte van een plek met een lage temperatuur naar een plek met een hoge temperatuur. Dit filmpje geeft uitleg over hoe verwarming via een warmtepomp van MASSER precies werkt

Meer nieuws van Masser

Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Warmtepompen: het nut van een buffervat

Je warmtepomp ondersteunen met een buffervat, ja of neen? Het is een vaak gestelde vraag. Met één type warmtepomp krijg je alvast een zeer geslaagde combinatie. In dit artikel ontdek je de invloed van een buffervat op je warmtepomp.

Warmtepomp en zonnepanelen
Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Warmtepomp & zonnepanelen: dit zijn de gevolgen voor je energieverbruik

Een warmtepomp en zonnepanelen, het is een goede match. Die rendeert het best bij goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen. Of bij energiezuinige woningen waar op lage temperaturen verwarmd wordt. Maar wat betekent deze combinatie voor je energieverbruik?

duurzaam verwarmen
Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Duurzaam verwarmen met een warmtepomp: daarom ga je ervoor (of net niet)

Hoe verwarm jij je woning? Een warmtepomp is in veel opzichten het overwegen waard. Tenminste, als je woning goed geïsoleerd is. Wij warmen je op met de voordelen, en geven - kritisch als we zijn - ook de nadelen mee. Nog meer pro’s of contra’s ontdekt? Deel ze met ons!

warmtepomp grond
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Warmtepomp of condensatieketel? Ontdek adviezen voor een slimme keuze

De manier waarop je verwarmt heeft impact op je comfort, je woning, het milieu en je energiefactuur. Gooi voor deze beslissing niet zomaar een muntje op, maar kies wijs. Bouwinfo staat je bij. In dit artikel zetten we de condensatieketel en de warmtepomp tegenover elkaar. Place your bets!

 

Horizontaal captanienet
Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Grond/water warmtepomp

Een populair type warmtepomp is de grondwarmtepomp.  De aarde is immers een bron van warmte doordat er vanuit het magma constant warmte naar de oppervlakte komt en de bovenste lagen nemen natuurlijk ook nog zonnewarmte op. Er zijn twee soorten grondwarmtepompen, namelijk de horizontale en de verticale.