Brink luchtverwarming

U gaat bouwen of verbouwen en dat betekent veel beslissingen nemen! Maar verwarming en ventilatie kiezen is makkelijk, toch?! Een comfortabel temperatuurtje, genoeg frisse lucht en ‘t is ok. Maar euhm... Past een radiator wel in mijn interieur? Vloerverwarming dan!

Maar wat met mijn wens voor een knus tapijt of een gezellig parket? En heb ik niet liever een snel systeem?... anders wordt het met een lente-of herfstzonnetje snel bakken.

Gelukkig gaat verluchten vlot.

Hmmmm... misschien toch beter dicht houden, maar daar zijn de schimmels al.

Het kan ook anders, weet u... met Brink luchtverwarming! Da’s stijlvol en duurzaam verwarmen, ventileren en ook koelen.

Brink filtert de binnenkomende buitenlucht...

...en warmt ze op of koelt ze af. Moeiteloos geregeld en in een mum van tijd een aangename temperatuur.

Vervuilde lucht, die gaat eruit. Zonder tocht of geluid! Wel eerst de warmte recupereren, uw plus voor energiewinst.

En er is meer... luchtverwarming is amper zichtbaar. Zo geniet u van een mooi interieur én een aangenaam klimaat, het hele jaar door.

Brink ontdekken? Neem een kijkje op onze website! 
 

Meer nieuws van Thermad-Brink

Renoveren is hot
Geplaatst in Technieken > Ventilatie.

Renovatie en de nieuwe installatie-eisen: ventilatie in de hoofdrol

Renovatie is een ‘hot item’. Momenteel wordt slechts 0,7% van de in totaal 3 miljoen Vlaamse woningen per jaar gerenoveerd. Met het Renovatiepact van minister Turtelboom moet de huidige lage renovatiegraad omhoog worden getrokken en de energieprestatie van de woningen geoptimaliseerd worden. De eisen worden dan ook steeds strenger. De keuze van het juiste ventilatiesysteem wordt daarom steeds belangrijker. FIAQ, de Belgische federatie ter promotie van gezonde luchtkwaliteit, onderstreept dit belang en benadrukt daarnaast het gezondheidsaspect. 

Filter ventilatie
Geplaatst in Technieken > Ventilatie.

Ventileren kan klachten van hooikoorts sterk verminderen!

Het pollenseizoen… we zitten er midden in. En steeds meer mensen hebben dan last van hooikoorts. Naar schatting heeft tussen de 12 en 28% van de Belgische bevolking hooikoortsverschijnselen en dit percentage blijft jaarlijks groeien. Een juiste manier van ventileren kan gelukkig de klachten verminderen.

Renovent : Leidingen
Geplaatst in Technieken > Ventilatie.

Ventilatiesystemen: significante verschillen in luchtkwaliteit

De Europese wetgeving vraagt om beter geïsoleerde woningen met een hoge luchtdichtheid. Onze binnenluchtkwaliteit is dan ook steeds meer afhankelijk van ventilatiesystemen. Maar werken die allemaal wel even goed? Een recent onderzoek in Nederland geeft een nieuwe kijk op de prestaties van woningventilatiesystemen. FIAQ, de Belgische federatie ter promotie van gezonde luchtkwaliteit, benadrukt het belang van dit onderzoek.

Renovent : ventilatieunit
Geplaatst in Technieken > Ventilatie.

Verlaging E-peil door vraaggestuurde balansventilatie

Brink Climate Systems heeft er voor gezorgd dat haar vraaggestuurde balansventilatiesystemen  met warmteterugwinning nog beter scoren in de E-peil berekening. Dit betekent een verdere besparing op het toch al lage energieverbruik van balansventilatiesystemen. De leverancier van ventilatieoplossingen is de eerste die hiervoor een gelijkwaardigheidsverklaring (ATG-E) heeft behaald.