Ventilatiesystemen: wat is het verschil tussen een ventilatiesysteem C en een systeem D?

Veel (ver)bouwers stellen zich de vraag: wat is het verschil tussen een ventilatiesysteem C en een ventilatiesysteem D? Een Renson-installateur legt het uit in deze video. 

Ventileren, een must 

Onze huizen worden almaar beter geïsoleerd en luchtdicht afgewerkt. Hierdoor is de nood aan degelijke ventilatie vandaag groter dan ooit tevoren. Met een betrouwbaar ventilatiesysteem van Renson ben je op elk moment zeker van een goede binnenluchtkwaliteit. Je mechanische ventilatie maakt automatisch komaf met schadelijke stoffen, vocht en CO2. Dat is aangenaam, duurzaam en gezond.

Ontdek de mogelijkheden in deze infogids.

Renovatieplannen? Met een decentraal ventilatiesysteem of een centraal ventilatiesysteem, zoals het C-systeem of een D-systeem, garandeer je jezelf een gezond binnenklimaat en voorkom je vochtproblemen in huis.

Wat is een ventilatiesysteem C?

Via zelfregelende raamventilatieroosters vindt verse buitenlucht vlot zijn weg naar binnen. Vervuilde binnenlucht wordt tegelijk mechanisch afgezogen. Renson voegt bovendien een vraaggestuurde werking toe, zo krijg je een ventilatiesysteem C+. Het monitort de luchtkwaliteit in de diverse ruimtes en verhoogt het debiet waar dat nodig is. Energiezuinig en doeltreffend.
Lees meer over het ventilatiesysteem C

Wat is een ventilatiesysteem D? 

Een D-systeem is een centraal ventilatiesysteem. Het combineert mechanische toevoer met mechanische, vraaggestuurde afvoer. Het geheim van het ventilatiesysteem D is de warmtewisselaar. Die zet de warmte van de afgezogen lucht in om de verse buitenlucht voor te verwarmen. Je hebt geen last van tocht én je bespaart op stookkosten. 
Lees meer over het ventilatiesysteem D

Benieuwd wat het beste ventilatiesysteem is voor jouw situatie? Neem contact op met een Renson-verdeler in je buurt voor advies op maat. 

In samenwerking met RENSON

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.